Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаїв з робочим візитом відвідали представники ПРООН в Україні

11/01/2024

 У четвер, 11 січня, до Миколаєва з робочим візитом прибули заступник директора Регіонального бюро з питань Європи та Центральної Азії Нік Хартманн, постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Жако Сіллєрс та керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільс Кристенсен.

 

У рамках візиту відбулась зустріч із заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Миколою Маріновим, Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем, директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики Олександром Корольовим та керівником Миколаївського офісу UST - Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком.

 

Під час зустрічі сторони обговорили подальше співробітництво між Миколаївщиною та ПРООН.

 

Зокрема, в ході наради представники місцевої влади проінформували присутніх про нагальні потреби міста та області, поточну ситуацію в регіоні, рівень відновлення критичної інфраструктури та вже існуючий досвід співпраці з міжнародними організаціями.

 

Зі своєї сторони представники ПРООН засвідчили свою зацікавленість у розширенні переліку спільних проєктів з післявоєнного відновлення України. Зокрема, як повідомив постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Жако Сіллєрс, для покращення співпраці між Миколаївською областю та ПРООН, у м. Вознесенськ заплановано відкриття Регіонального офісу міжнародного співробітництва, аналогічно до того, який наразі функціонує в м. Миколаїв.

 

Микола Марінов додав, що відкриття Регіонального офісу міжнародного співробітництва саме на районному рівні підвищить ефективність координації міжнародного співробітництва між усіма сторонами, які представлені в регіоні.

 

«Для стратегічного планування та практичної реалізації проєктів важливо мати надійний механізм співпраці. Саме такий підхід дозволить максимально ефективно використовувати наявні ресурси», - сказав він.

 

Зазначимо, що участь у нараді також взяли керівник Компоненту «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Федеріка Диспенца, старший спеціаліст із безпеки на місцях Слободан Ямнік, координатор Програми реформи місцевого самоврядування та децентралізації, відновлення та розбудови миру ПРООН Олена Рудітч та старший спеціаліст з розвитку бізнесу економічного відновлення та відновлення критичної інфраструктури ПРООН Ольга Логвін.

 

Всі новини →