Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині відібрано 37 офіцерів безпеки в закладах освіти

25/01/2024

 У межах пілотного проєкту «Офіцери Служби освітньої безпеки» у Миколаївській області визначено 37 поліціянтів, які будуть відповідати за безпеку в навчальних закладах.

«Протягом пів року вони будуть знаходитися в навчальних закладах, що працюють в очному та змішаному режимах, тобто там, де є діти. На сьогодні це дуже важливий проєкт, через те, що дійсно потрібно створювати безпечне освітнє середовище, адже збільшилася кількість випадків виявлення фактів обігу незаконної зброї та боєприпасів», - повідомила під час пресбрифінгу директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська.

За словами Алли Веліховської, зараз офіцерів безпеки обирали через конкурс серед чинних працівників поліції, згодом їх замінять працівники поліції, яких відберуть на конкурсній основі серед цивільних осіб.

Після завершення реалізації пілотного проєкту та усунення виявлених помилок, буде проведено оцінку результатів та ефективності. Алла Веліховська зазначила, що якщо буде визначено, що проєкт є успішним та відповідає поставленим цілям, його можна буде розглядати для масштабування та повноцінного запуску.

«В офіцерів Служби освітньої безпеки мають бути спеціальні засоби, тобто металошукачі, з часом це будуть спеціальні рамки, школи будуть обладнані тривожними кнопками. Сьогодні ми вже активно працюємо саме над цими тривожними кнопками, це є першочерговим завданням», - наголосила вона.

Нагадаємо, що проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки» реалізується за ініціативи керівництва держави та за участі МВС України, Міністерства освіти і науки України, Національної поліції України.

Всі новини →