Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

29 січня 2024 року проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС при Первомайській РВА.

30/01/2024

 На жаль, обставини складаються так, що ми змушені були провести позачергове засідання комісії ТЕБ і НС при Первомайській районній військовій адміністрації, у зв’язку з ліквідацією наслідків бойової роботи підрозділів протиповітряної оборони із відбиття дронової атаки, внаслідок падіння уламків збитих БпЛА в Арбузинській селищній територіальній громаді, яка склалася уночі, 28 січня, о 22:30.

Голова комісії, начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ разом із присутніми членами комісії, заслухавши та обговоривши інформацію, щодо 2 пошкоджених адміністративних будівель, закладу освіти, закладу охорони здоров'я, будівля комунального підприємства, будівля навчально виховного комплексу та приватного сектору, вирішили виділити на безповоротній основі Арбузинській селищній територіальній громаді матеріальні цінності для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок російської військової агресії, а саме:

- фанера – 60 листів;

- брезент – 150 уп.;

- цвяхи довгі – 100 кг;

- цвяхи малі – 100 кг;

- молоток – 50 штук;

- мотузка – 55 бухт.

Ще одним з питань, яке підняли на засіданні, було затвердження Плану залучення сил та засобів цивільного захисту для реагування на пожежі, надзвичайні ситуації та інші небезпечні події на території  Первомайського району Миколаївської області.

Під час засідання доручено комісії ОМС провести подвірний обхід житлових приміщень з метою виявлення знищення об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації для розгляду питань щодо надання компенсації за знищене внаслідок бойових дій майно та надано протокольні доручення до виконання відповідним підрозділам.

Довідково:

Станом на 17.00 год. 29.01.2024.

На "гарячу лінію" селищної ради звернулися 20 громадян, з них: обстежено 15 домоволодінь, в т.ч. 1 ФОП та по 5 домоволодіннях обстеження тривають.

Основний вид пошкоджень - це руйнування скління віконних прорізів в розмірі – 48 кв.м.

Станом на 17.00 год. усунено наслідки НС у 7 домоволодіннях. У 8 домоволодіннях вікна закрито плівкою та фанерою. Після отримання скла продовжимо скління вікон.

Проведено обстеження всіх будівель комунальної власності.

Станом на 17.00 год. виявлено та усунено наслідки: в 2 адміністративних будівлях селищної ради, 1 заклад освіти, 1 заклад охорони здоров'я, 1 будівля комунального підприємства, будівля навчально виховного комплексу. ( Вікна тимчасово закриті плівкою і фанерою). Основний вид пошкодження - це руйнування скління віконних прорізів.

Всі об'єкти соціальної та комунальної інфраструктури громади працюють в штатному режимі, є водопостачання та дотримується температурний режим.

Найбільш постраждав Аграрний ліцей- 55вікон (155кв.м), 8 вікон пластикові склопакети (10 кв м.) та покрівля ( шифер), потреба 20 листів.

Заклад охорони здоров'я – 22 вікна (60кв.м).

Всі новини →