Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ПАТ «ЧСЗ» планує ліквідувати борги по заробітній платі до 1 жовтня

12/08/2014

Станом на 1 серпня поточного року загальна заборгованість по заробітній платі становить більше ніж 51 млн. грн. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська під час засідання відповідної комісії. Заборгованість збільшилась на ДП  «Суднобудівний завод ім. 61 комунара», ПАТ «ЧСЗ», Дочірньому підприємстві «Миколаївський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» разом з філіями. Серед боржників з найбільшою сумою заборгованості із заробітної плати - ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан», КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв», ПАТ  «Миколаївський комбінат хлібопродуктів». А ось 9 підприємствам впродовж липня поточного року вдалося погасити заборгованість із заробітної плати на загальну суму більш ніж 2,7 млн. грн., це і ДП «Миколаївський бронетанковий завод», Санаторій-профілакторій «Перемога», ТОВ «Зустріч».

– Сьогодні приємно відзначити ДП «Миколаївський бронетанковий завод». Ще декілька місяців тому ми викликали представників підприємства на комісії, а сьогодні заборгованість ліквідована повністю, – розповіла Оксана Альбінівна.

Присутній на засіданні голова облдержадміністрації Вадим Меріков також відзначив позитивну динаміку підприємства, адже впродовж місяця погасили заборгованість у сумі 1,3 млн. грн.

– Вдячний керівнику «Миколаївського бронетанкового заводу» Олександру Щвецу, який зробив все для того, щоб погасити заборгованість по заробітній платі впродовж місяця. Звісно, що була підтримка і обласної влади, і керівника  Укроборонпрому Романа Романова. Але керівник ДП «Миколаївський бронетанковий завод» зробив все для того, щоб вийти зі скрутної ситуації та реалізувати всі поставлені завдання. В той же час деякі інші керівники підприємств просто відсиджуються на своїх робочих місцях, нічого не роблячи, для того, щоб погасити заборгованість перед своїми працівниками, – зазначив Вадим Меріков.

Керівник області певен, що до таких підприємств потрібна пильна увага, як з боку влади, так і з боку контролюючих органів, адже за кожною заробітною платою стоять люди.

Невтішною залишається ситуація на ПАТ «ЧСЗ». Так, заборгованість  на цьому підприємстві сягає 7,7 млн. грн. Крім того, воно має великі борги по оплаті комунальні послуг.

­– Підприємство проблемне. Холдинг, до якого воно входить, великий. Тому, відповідно, і могло б знайти кошти, щоб погасити заборгованість. Щодо вашої пояснювальної записки, що  Міноборони не виконало домовленість: у вашого підприємства також є контракти, які не виконали. Це безпосередньо  договори, підписані з Адміністрацією морських портів України, які були зірвані вашою стороною,  хоча було проплачено 30% , – наголосив Вадим Меріков.

Представник підприємства розповів про заходи, які вже проводяться на заводі, зазначаючи, що головна проблема – недостатнє фінансування та відсутність замовлень. Сьогодні на заводі проводиться реструктуризація та оптимізація чисельності персоналу.  Кошти на проведення передбачені акціонером, а значить до 1 жовтня поточного року підприємство зможе погасити заборгованості по заробітній платі. Що стосується боргів по комунальним платежам, то вже є домовленості з керівниками комунальних підприємств про реструктуризацію боргу.

 

Всі новини →