Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулася виставка, присвячена Героям України та Польщі, які загинули за свободу і незалежність нашої держави.

13/02/2024

 12 лютого на запрошення Товариства польської культури ім. св. Яна Павла ІІ начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ разом з народним депутатом України Максимом ДИРДІНИМ відвідали пересувну виставку «Я був поляком, громадянином України», яка відкрилася у краєзнавчому музеї.  Виставка, присвячена Героям України та Польщі, які загинули за свободу і незалежність нашої держави. Серед тих, хто боровся і загинув, — Віталій Ясінський, член польського товариства, житель Первомайська. 

На виставці представлено чотирнадцять стендів біографій громадян України польського походження, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором.

Ця виставка показує, що любов до Батьківщини і готовність до самопожертви не мають національних меж. Людина може бути поляком і одночасно боротися за захист своєї батьківщини – України. Ці герої віддали свої життя в молодому віці, залишивши свої сім'ї та дітей. Вони вибрали цей шлях, і виставка є символічною подякою за їхню самопожертву та відданість.

«Польща одна із перших зустріла наших біженців, які шукали прихисток, допомагала, допомагає і буде допомагати. За це ми щиро дякуємо», - наголосив у своїй промові Сергій Саковський.

 

Всі новини →