Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Робоча зустріч з Миколаївським фондом «Любисток».

01/03/2024

 29 лютого 2024 року начальник служби у справах дітей Первомайської райвійськадміністрації Тетяна МАЛИНОВСЬКА та головний спеціаліст служби у справах дітей Первомайської райвійськадміністрації Лілія Курбанова взяли участь в робочій зустрічі з Миколаївським фондом «Любисток».

Усвідомлюючи важливість консолідації зусиль у ефективній реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі дітьми, людьми в Миколаївській області, керуючись положеннями Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, Конституцією України, Законом України «Про протидію торгівлі людьми» раді долучились до реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, дітей, які постраждали від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, дітьми, експлуатації або гендерно зумовленого насильства у Миколаївській області».

Діяльність проєкту передбачає: Виявлення осіб з дітьми, постраждалих від конфлікту, в т.ч. уразливих ВПО, осіб постраждалих від ТЛ, експлуатації та ҐЗН та ведення випадків. Послуги з ведення випадків, відповідно до середньо-довгострокових потреб постраждалим від ТЛ, експлуатації, ҐЗН, насильства, пов'язаного з війною, вразливим категоріям населення, в т.ч. ВПО.

Превентивний напрям проєкту передбачає комплекс заходів, направлених на запобігання торгівлі людьми, експлуатації та ҐЗН і забезпечення доступу до допомоги потребуючим.

Окрім цього, в рамках проекту передбачена діяльність зі сприяння виконанню законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках

Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Метою робочої зустрічі було обговорення функціонування Національного механізму взаємодії.    

Всі новини →