Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Культурний код. Миколаївщина»

19/03/2024

 В рамках проведення обласної акції «Культурний код. Миколаївщина» начальниця Управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА Олена БУБЕРЕНКО разом із фахівцями управління з різних напрямів провела 19 березня 2024 року на базі Первомайська районна військова адміністрація виїзну нараду для структурних підрозділів з питань культури територіальних громад Первомайського району.

В нараді взяв участь перший заступник начальника Первомайської райвіськадміністрації Олег ЮРЧЕНКО та представники сфери культури та охорони культурної спадщини всіх територіальних громад району.

На нараді були підведені підсумки щорічної звітності закладів культури клубного типу, бібліотечних, музейних закладів та звітів у сфері пам'яткоохоронної діяльності області за 2023 рік, обговорені питання основних напрямів діяльності закладів культури в умовах воєнного стану, змін у нормативно-правових актах сфери мистецької освіти, музейних закладів, було надано роз'яснення щодо нормативно-правової бази у сфері охорони культурної спадщини та надані рекомендації щодо прийняття місцевими громадами Програм розвитку культури та мовних програм.

Також фахівці управління відповіли на всі поставлені запитання працівниками культури з територіальних громад Первомайського району.

Акція "Культурний код. Миколаївщина" реалізується у Миколаївській області з метою надання методичної, консультативної та практичної допомоги структурним підрозділам з питань культури райвійськадміністрацій, міських, селищних, сільських рад.

 

Всі новини →