Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Повідомлення RASFF стосовно виявлення Salmonella spp. в гранульованому кормі для тварин

20/03/2024

     Первомайським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 14.03.2024 № 11.1.3-21/5185, щодо повідомлення

RASFF від 13 березня 2024 року №2024.1278-fup17, стосовно виявлення Salmonella spp. в гранульованому кормі для тварин, що експортувався з Німеччини (виробник: Interquell GmbH, Wehringen) до України (отримувач: ПП «ВІРІС», вул. Січових Стрільців, 4, м. Бровари, Київська обл., 07400). Повідомлення RASFF направляється в порядку інформування та вжиття відповідних заходів, передбачених Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та Законом України «Про безпечність та гігієну кормів».

Відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» оператори ринку вид діяльності яких може бути пов'язаний з реалізацією та/або обігом кормів у процесі їх виробництва зобов’язані забезпечувати дотримання вимог законодавства про корми щодо маркування та пакування кормів на усіх стадіях виробництва та/або обігу кормів, також зобов’язані забезпечувати відповідність кормів вимогам безпечності, встановленим законодавством про корми та вилучати та/або відкликати корми у випадках, встановлених законом.

   У разі виявлення вищезазначених гранульованих кормів для тварин негайно повідомляти Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: 55207, Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. Марії Демченко, 8в і на e-mail: prv_vetmed@ukr.net.

 

Всі новини →