Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Проведено профілактичний рейд «Діти-вулиці» у Первомайському районі

19/04/2024

 Кожна дитина нашої Держави має право на достатній рівень життя, всебічний розвиток та сімейний затишок, тому на виконання Указу Президента України «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства» протягом другої декади квітня 2024 року начальник служби у справах дітей Первомайської райвійськадміністрації у складі рейдової групи разом із спеціалістами служби у справах дітей Мигіївської сільської ради проведено рейд «Діти-вулиці» на території громади, а саме: в селі Лиса Гора, селище Бандурка

З метою виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування та проведення обстеження умов проживання сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, обстежено житлово-побутові умови проживання 5 родин, в яких виховується 10 дітей. 

За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов, з законними представниками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, здійснення належного контролю за місцем перебування їх дітей у вечірній час та дотримання неповнолітніми техніки безпеки під час канікул, недопущення вживання алкогольних напоїв тощо. 

Виконавчому комітеті сільської ради рекомендовано систематично здійснювати контроль за умовами утримання і виховання дітей за місцем проживання.

 

Питання проведення заходів по запобіганню дитячої бездоглядності та безпритульності   знаходиться на постійному контролі служби у справах дітей Первомайської райвійськадміністрації.

Держава не стоїть осторонь цих проблем. Постійно діють загальнодержавні програми та здійснюються заходи спрямовані на захист законних інтересів малолітніх\неповнолітніх громадян. 

  Не будьте байдужими і Ви!

Всі новини →