Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Поради при виборі полуниці

01/05/2024

 Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області зазначає, що перша полуниця вже з’явилась у продажу і одночасно можливі негативними наслідками від її споживання.

Звичайно, в цю пору року, українці активно купують ароматну ягоду, тому радимо дотримуватись двох, всім відомих правил, щоб ласування полуницею приносило лише користь і задоволення:

По-перше, купувати полуницю слід тільки у спеціально відведених для цього місцях - на агропродовольчих ринках або в торговельних мережах, куди потрапляє лише продукція, що попередньо пройшла контроль безпечності. На вимогу споживача реалізатор повинен надати відповідні документи для ознайомлення.

По-друге, варто пам’ятати про додержання правил гігієни. Ні в якому разі не споживайте полуницю, не промивши її попередньо в достатній кількості води. Адже на немитій ягоді можуть бути шкідливі бактерії, або, навіть, гельмінти.

Дотримання цих двох простих правил убезпечить вас від негативних наслідків. Будьте свідомими при виборі харчових продуктів, адже запобігти неприємностям значно простіше і дешевше, ніж потім боротись з їх наслідками.

З повагою, Первомайське районне управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (електронна адреса: prv_dpss@dpssmk.gov.ua).

Всі новини →