Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Ірина Верещук: Наша мета незмінна — вистояти і перемогти

13/05/2024

 Сьогодні ворог намагається зламати Україну, підриваючи спротив цивільного населення. На цьому  наголосила віцепремʼєр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук, говорячи під час Міжнародного саміту міст та регіонів про виклики, з якими стикається Україна у питанні внутрішньо переміщених осіб та людей, які виїхали з країни, рятуючись від війни.

«Ми бачили, скільки українців виїхали за кордон під час першої хвилі евакуації, рятуючись від ракет, бомб і усього, що сипалося нам на голову. Зараз росія намагається всіляко зламати спротив саме цивільного населення: б’є по об’єктах інфраструктури, руйнує нашу спроможність пройти зиму, роблячи усе, щоб ми залишилися без тепла, світла, води і решти важливих для нашого життя елементів. Це виклик, який перед нами стоїть», — зазначила вона.

Разом із тим, за її словами, Україна вже має за плечима величезний досвід подолання викликів, а ще — мету і мотивацію її досягти.

«На нашому боці затятість, ми розуміємо, що б’ємося за своїх людей, за нашу землю, за нашу державу. І ми розуміємо нашу мету, яка лишається незмінною: вистояти, пройти зиму, не дати росії досягти своїх цілей і, звичайно, перемогти», — наголосила вона.

Важливою у цьому контексті, на переконання Ірини Верещук, є підтримка міжнародних партнерів,  адже Україна є частиною цивілізованого світу, серцем Європи, її центром. Тож процеси, що відбуваються в нашій країні, не можуть оминути Європу та світ і так само стосуються їх суспільств та впливають на них.

 

Всі новини →