Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині до Дня науки відзначили наукових працівників

14/05/2024

 У вівторок, 14 травня, з нагоди відзначення Дня науки відбулася зустріч з науковцями Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

У зустрічі взяли участь начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, його заступник Олександр Трайтлі, директорка департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

На початку заходу ректор НУК імені адмірала Макарова, доктор технічних наук, професор Євген Трушляков представив присутнім здобутки та науковий потенціал університету, а також розповів про важливі досягнення та напрацювання.

Своєю чергою, очільник області Віталій Кім привітав працівників науки з їх професійним святом та відзначив їхні досягнення та важливу роль у розвитку країни.

«Утримати наші кращі розуми в середині держави - це одне з ключових завдань сучасної науки. Війна відкрила перед нами необхідність постійного розвитку та застосування передових технологій, які формують наше майбутнє на десятки років. Зараз потрібно більше вкладати в науковий потенціал та шукати можливості співпраці з міжнародними інвесторами, оскільки наразі до Миколаївщини прикута всесвітня увага і це дає нам багато можливостей для розвитку»,- зазначив Віталій Кім.

Під час заходу науковцям за їхні вагомі внески в розвиток науки були вручені відзнаки Міністерства освіти і науки України, Миколаївської обласної військової адміністрації та Миколаївської обласної ради.

Крім того, присутні відвідали різноманітні виставки, серед яких книжкова виставка-презентація наукових досягнень Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та виставка технічних приладів і моделей, виготовлених співробітниками НУК імені адмірала Макарова.

 

Всі новини →