Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Впровадження норм і стандартів безбар’єрності у територіальних громадах

03/06/2024

 У співпраці Радниці - уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», що має на меті посприяти, щоб вразливі соціальні групи, які постраждали від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту, проводиться ряд лекцій із зазначених питань по шести різним напрямам, а саме:

1.Фізична безбар'єрність

2.Інформаційна безбар'єрність

3.Цифрова безбар'єрність

4.Суспільна та громадянська безбар'єрність

5.Освітня безбар'єрність

6.Економічна безбар'єрність

З метою реалізації національних політик та на виконання протокольного рішення Ради безбар’єрності від 11 грудня 2023 року було визначено пріоритети заходів на 2024 рік на досягнення цілей поставлених керівництвом країни. Серед основних заходів відзначено поширення та пояснення серед органів місцевого самоврядування важливості впровадження норм і стандартів безбар’єрності у територіальних громадах.

Мета курсу:

• висвітлити ключові напрями Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та на конкретних прикладах продемонструвати практичні прояви безбар’єрності на місцевому рівні;

• надати рекомендації для першочергових заходів щодо розробки системних рішень у шести напрямах політики безбар’єрності.

Онлайн-семінар «Фізична безбар'єрність: виклики та рішення для громад» - це перший із серії онлайн-семінарів, які покликані дати лідерам громад більше знань та інструментів для реалізації політики безбар'єрності на локальному рівні, допомогти у плануванні та реалізації проєктів з розбудови безбар'єрного простору у містах, селах, селищах України. Посилання на семінар https://m.youtube.com/live/Wq5xsCUSMxY?feature=share

На підставі дослідження доступності міських просторів командою Big CityLab у 2021 році розроблено  “Альбом безбар’єрних рішень”. Альбом пояснює, як застосовувати цінності універсального дизайну та доступності на конкретних прикладах реальними рішеннями. І буде корисний як архітекторам, замовниками, так і громадськості.

З даним документом ви можете ознайомитись за посиланням https://bcl.com.ua/albomrozdil1/

Ми переконані, що обізнаність та єднання навколо тем доступності міст та просторів призведуть до найкращих спільних результатів.    

Всі новини →