Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулося друге засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Миколаївської області

31/07/2024

 30 липня 2024 року начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ разом  із першим заступником, заступниками та керівниками територіальних громад району в онлайн форматі взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Засідання проведено під головуванням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма.

Розглядали питання підготовки до опалювального сезону 2024/2025 років, створення безпечного освітнього середовища в навчальних закладах, а також міжнародного співробітництва територіальних громад області.

Віталій Олександрович запропонував представникам місцевого самоврядування та головам РВА створювати та реалізовувати проєкти щодо альтернативних джерел енергії та опалення. Адже саме це зараз цікаво іноземним партнерам та донорам. Проте їм потрібні саме конкретні пропозиції, які можна швидко реалізовувати.

Також Віталій Олександрович звернувся з проханням до всіх учасників Конгресу брати активну участь в створенні інвестиційних паспортів громад та районів.

«Ми продовжуємо розширювати наше партнерство з іншими країнами та регіонами. Тому, з метою підвищення ефективності такої співпраці, прошу вас сформувати інвестиційний паспорт, в якому зазначити конкурентні переваги своєї місцевості. Це допоможе залучити нові сторони для співпробітництва, це стосується і навчання, і культури, і інвестицій, і робочих місць», – сказав він.

 

Всі новини →