Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на території Первомайського району проведено ряд інформаційних заходів.

02/08/2024

 1 серпня 2024 року відбувся  «круглий стіл» на тему  «Торгівля людьми – загроза XXI  століття» за участю координатора з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Первомайського району Лілії НЕДАШКІВСЬКОЇ, начальника управління соціальної захисту населення Первомайської РВА Олени ВОЛОШИНОЇ, начальника відділу соціальної захисту населення Синюхобрідської сільської ради Надії ТЕЛЯТНИК, директорки ЦНСП Кам»яномостівської сілької ради Лариси ГЕВЛИ, директорки Синюхобрідської сільської ради Оксани ПАНКОВОЇ, спеціалістів органів соціального захисту населення Кам»яномостівської та Синюхобрідської територіальних громад.

Учасниками «круглого столу» були обговорені нагальні питання протидії торгівлі людьми на місцевому рівні та прийнято рішення щодо проведення превентивних заходів та посилення поінформованості населення.

Адже, торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Спеціалістами відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Первомайської РВА  забезпечується проведення інформаційних лекцій з питань протидії торгівлі людьми «Як не потрапити в тенета шахраїв» з особами, які перебувають на обліку, як такі, що шукають роботу. Розповсюджено  50  буклетів та пам’ятки на тему  «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», «Запам’ятай головні правила безпеки», «Уникайте пастки», «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

Всі новини →