Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На початку робочого тижня у Первомайській РВА відбулася апаратна нарада

05/08/2024

 На початку робочого тижня у Первомайській РВА відбулася апаратна нарада

05 серпня 2024 року, під керівництвом Сергія САКОВСЬКОГО начальника Первомайської районної військової адміністрації відбулась апаратна нарада за участю заступників начальника РВА та керівників структурних підрозділів районної військової адміністрації.

На початку наради присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, відвагу, силу духу та героїчний подвиг українських воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також усіх мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії проти України.

«Хвилина мовчання за полеглими воїнами - шана їхній пам'яті...60 секунд шани та вдячності за Україну...Це ВАЖЛИВО! Це ГІДНО!

Маємо формувати культуру пам'яті...

Щоранку о 9:00 - час, коли всі мають зупинитися і вшанувати!

Це обов'язок кожного!!!», - наголосив Сергій Володимирович.

Очільник РВА проаналізував проведену за минулий тиждень роботу та визначив коло завдань на найближчий період.

Окремо зупинились на таких темах:

– нарощування фонду захисних споруд;

– підготовка до навчального 2024/2025 року;

- забезпечення готовності до осіньо - зимового періоду 2024/2025;

- оприлюднення даних по програмі «Прозорість та підзвітність»;

– агропромисловий комплекс;

– бюджетування: соціальні виплати для незахищених верств населення тощо.

Олег ЮРЧЕНКО перший заступник начальника РВА доповів присутнім, що 20 липня Уряд запустив 2 програми для українців, які планують встановити сонячні та вітрові електростанції.

Зокрема, кожен українець, який бажає придбати та встановити сонячні, вітрові електростанції разом з системами накопичення електроенергії, зможе отримати для цього кредит під 0%. Держава повністю компенсує відсоткову ставку.

За цією програмою можна придбати станції потужністю до 10 кВт. Максимальна сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень, а термін кредитування збільшено до 10 років.

Вимоги до бажаючих отримати такий кредит є простими: не бути громадянином Росії, не бути під санкціями, не притягуватися до кримінальної відповідності за злочини проти нацбезпеки, не фігурувати у провадженнях про банкрутство чи неплатоспроможність.

Окремо передбачено програму для Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) на впровадження енергоефективності та побудову альтернативної генерації.

За розширеною програмою “Доступні кредити 5-7-9” вони зможуть отримати кредит до п’яти мільйонів гривень терміном до п’яти років під 7%. За ці кошти можна купити і встановити, наприклад, генеруючі установки та допоміжне обладнання.

Крім того, після втілення проєкту ОСББ та ЖБК можуть податися на програму “ГрінДІМ” і компенсувати ще 70% вартості проєкту. Так ОСББ зможе швидше погасити кредит.

В першій хвилі до їх реалізації залучені державні банки, зокрема ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк. В подальшому планується розширення програми та долучення до неї інших банків.

За результатами наради начальник Первомайської РВА надав ряд відповідних доручень заступникам та керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.

 

Всі новини →