Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков ознайомився з ходом будівельних робіт в житловому комплексі «Рив'єра»

12/09/2014

Сьогодні, 12 вересня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков та його перший заступник Микола Романчук ознайомилися з ходом будівельних робіт в житловому комплексі «Рив'єра». Саме в цьому ново побудованому будинку незабаром оселяться мешканці, які постраждали внаслідок вибуху в будинку №40 по вул. Лазурна.

– Сьогодні держава йде на зустріч людям, які постраждали, - 80 квартир придбані за рахунок державного бюджету. Те, що в помешканнях активно йдуть ремонтні роботи, встановлені радіатори, сантехніка, двері, заслуговують поваги і працівники, і компанія, які проводять ці роботи. Сподіваюсь, що квартири будуть здані в установлені строки, і ми зможемо видати ордери нашим постраждалим мешканцям, – зазначив Вадим Меріков.

За словами начальника відділу продаж компанії «Рив'єра» Тетяни Кривоніг,  в будинку встановлено дахову котельню, завдяки допомозі обласної адміністрації вдалося оперативно встановити електричні лічильники та повністю перевірити електропроводку. В квартирах шпаклюють стіни, кладуть  керамічну плітку та клеять шпалери, встановлюють електричні плити та сантехніку. У всіх помешканнях встановлені водомірні лічильники, протипожежні металеві двері та навіть протипожежні датчики. Планують забудовники і розвиток інфраструктури: у планах будівництво дитячого садочку та торгівельно-розважального центру.

– Наші працівники намагаються швидше та якісніше виконати всі роботи, ми всі розуміємо, що вже час заселяти людей. Квартири просторі, а головне  світлі. Приємно буде для кожної хазяйки те, що будуть  великі кухні, де можна буде не тільки приготувати їжу, а й зібратися всіє родиною, – розповіла пані Тетяна.

Після ознайомлення з новобудовою, візитери оглянули  зруйнований будинок №40 по вул. Лазурна. Там розпочалися демонтажні роботи, на які з державного бюджету було виділено 5,2 млн. грн. 

За словами генерального директора ОАО «Миколаївський домобудівний  комбінат» Олександра Шанайца, демонтажем займається 30 робітників, які працюють у дві зміни, завдяки тому, що вдалося провести електроенергію та  встановити додаткове освітлення.

– Зараз тривають підготовчі роботи по зачистці всіх поверхів від сміття, і таких  речей як лінолеум, двері, сантехника. Крім того, ведеться демонтаж внутрішніх мереж опалення, каналізації. Вже підготовлені 3 поверхи під демонтаж. Сьогодні повністю демонтовано крівлю, частину конструкцій техповерху та навіть парапетні плити, – зазначив Олександр Сергійович.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Романчука, строк демонтажу – 5,5 місяців.

– Але ми будемо намагатися завершити демонтажні роботи до листопада-грудня поточного року. Попереду зима, ми маємо, якнайшвидше закінчити цей фронт робіт, – зазначив Микола Павлович.  

Всі новини →