Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: Миколаїв – місто української слави

13/09/2014

Святкування 225-річчя Миколаєва розпочалося з церемонії спецпогашення почтового блоку з серії «Краса і велич України. Миколаївська область», який складається з 4 марок,  немаркованого конверту та почтової марки  «Пам’ятник корабелам і флотільцям м. Миколаїв». Почесну місію спецпогашення надали  голові облдержадміністрації Вадиму Мерікову, голові облради Тарасу Креміню, міський голова Юрію Гранатурову та директору Миколаївської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Едуарду Давидову.

За традицією спецпогашену продукцію отримали учасники церемонії. Крім того, почтовий блок, марку та конверт передали на зберігання до Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми.

Офіційна церемонія відкриття святкування Дня міста розпочалася на головній площі з привітань керівництва області та міста.

- Шановні, любі миколаївці. Вітаю вас з прекрасним днем – Днем народження нашого міста Миколаєва. 225 років, мабуть для історії не багато, але й не мало. В нас є своя багата українська, миколаївська історія. Миколаїв – місто української слави. Миколаївці найкращі в Україні за багатьма показниками. Я люблю це місто, воно для мене найулюбніше в світі, - сказав Вадим Меріков.

Керівник області впевнений, що незабаром в Україні настане мира та спокій, адже влада робить все можливе для цього.

- У нас є свій батальйон «Святий Миколай», який відстоював нашу свободу на сході України, боровся за незалежність з терористами, окупантами, які прийшли з Російської Федерації. Президент Петро Порошенко веде дипломатичні переговори, щоб настав мир та спокій, як в нашому місті так і в Україні. Я в це вірю і знаю, що ми цього доб’ємося. Ми будемо розвивати, як економічні так і дружні відносини з багатьма країнами світу . Ми маємо це пам’ятати, адже ми тут з вами живемо. Слава Україні, - сказав голова облдержадміністрації.

На головні площі міста розгорнулося  грандіозне шоу «Тепло долонь, і розуму, і серця ми Україні рідній віддаємо!», в якому взяли участь понад 600 учасників. Дітлахи групувалися у сценічні картини та показували театралізоване дійство. Головними керівниками шоу стали директор  Палацу культури «Молодіжний» Юлія Захарова,  балетмейстери Марія Сухопари та Катерина Лопатіна. Завершили дійство флеш-мобом «Я - миколаївець». Молодь, яка організувалася у соцмережах, заспівала Гімн Миколаєва.

Після відкриття святкування голова облдержадміністрації Вадим Меріков разом з міським головою Юрієм Гранатуров завітали до  виставкового містечка, яка розгорнули на головній вулиці міста. Привітали миколаївців зі Днем народження міста та дарували їм прапорці.

Ознайомилися керівники області та міста з новою вставкою, яка розгорнулася в Муніципальному виставочному залі. Деякі картини продали з аукціону, а на виручені кошти передадуть на потреби 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Переглянути фото

Всі новини →