Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: Договори соціального партнерства будуть спрямовані і на медичну галузь

19/09/2014

Сьогодні, 19 вересня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков та його заступник Оксана Янішевська оглянули відремонтоване поліклінічне відділення, де був проведений поточний ремонт кабінетів та коридорів. Загальна сума ремонтних робіт склала 120 тис. грн, з них 91 тис. грн. – бюджетні кошти, решта – допомога волонтерів у вигляді будівельних та господарських матеріалів. Ще до початку ремонту це відділення приймало  більше 290 пацієнтів, а щомісяця – майже 6,5 тисяч відвідувань.

Головний лікар Миколаївського обласного онкологічного диспансеру Михайло Терзійський показав гостям не тільки відремонтовані приміщення, а й такі, що  вже довгий час чекають на ремонт.

Михайло Васильович не тільки лікар від бога з золотими рукам, а й справжній менеджер: за рік свого керівництва медичними закладом йому вдалося знайти благодійників та відремонтувати приміщення. Зазначимо, що минулого року у Миколаївському обласному онкологічному диспансері відкрили кабінет патології шийки матки. Також було організовано  палати денного перебування для проведення амбулаторної хіміотерапії, впровадження методу ФГС з відео системою, впровадження хірургічних операцій з використанням лазеру. Цього року було організовано урологічний кабінет.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков оглянувши заклад поділився своїми враженнями: «Багато чого зроблено в закладі завдяки роботі головного лікаря та трудового колективу, які працюють у складних умовах. Це - обласний онкологічний центр, тут лікуються пацієнти з усієї області, тому важливі, як діагностика, так обстеження та хірургічні операції. Зі свого боку ми будемо планувати програму на наступний рік щодо фінансової допомоги, для того, щоб привести до ладу палати, операційну. Звичайно необхідно думати і про медобладнання, яке потребує, як ремонту так і оновлення. Крім того, я веду переговори з керівниками великих підприємств Миколаївської області, щодо договорів соціального партнерства. Такі договори, в тому числі, будуть спрямовані на удосконалення медичної сфери. Належну підтримку отримає і безпосередньо цей заклад. Хочу зазначити, що своїми силами трудовий колектив і волонтери зробили ремонти в лікарні,  палатах, операційних, і це заслуговує поваги. Людей, які безкорисно допомагають, не можна назвати спонсорами,  вони -  справжні волонтери».

Переглянути фото

Всі новини →