Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївці в День області встановлювали світовий рекорд

21/09/2014

Сьогодні, 21 вересня, миколаївці оригінально відзначили 77-у річницю Миколаївської області. Так, на Миколаївському центральному стадіоні 1200 миколаївців вишукувалися та створили латинську букву N, як символ Миколаївської області, міста Миколаєва та Святого Миколая, покровителя міста. За дійством спостерігали представники Книги рекордів Гінессу, велася фото- та відеофіксація з гвинтокрила та навіть безпілотний літаючий пристрій, слідкував за учасниками акції.

За словами представника компанії, яка  фіксує рекорди для Книги Гінессу, Юрія Сирецького всі матеріали будуть передані до Великобританії та досконало вивченні експертами. Через 2 тижні миколаївці дізнаються, чи вдалося їм встановити новий рекорд Книги Гінессу.

Після 5-хвилинної фіксації до учасників акції приєдналося ще тисяча миколаївців, вони разом створили словосполучення «No war» («Ні війні»). Миколаївці, ще раз довели, що вони за єдину незалежну Україну та проти війни. Юні хлопці та дівчата запустили в небо символ миру – голубів.

Привітати миколаївців зі святом прийшли й голова облдержадміністрації Вадим Меріков, його перший заступник Микола Романчук, голова облради Тарас Кремінь, міський голова Юрій Гранатуров та головний організатор дійства, депутат міської ради Олександр Жолобецький.

–  Шановні миколаївці, я вітаю вас з Днем області, з цим сонячним днем. Ви знаєте, в нас великий потенціал людей та ідей, і нам потрібен мир, для того, щоб їх реалізовувати. Ми зробимо все, щоб був мир та спокій в Миколаївській області. Впевнений, що дітлахи, які сьогодні приймали участь в спробі потрапити до Книги рекордів Гінессу, мріють про це ж саме. Ми маємо піклуватися про них та думати про майбутнє, –  зазначив Вадим Меріков.

В свою чергу, Юрій Сирецький зазначив, що йому дуже сподобалася Україна.

– Дуже радий бути тут в Україні. Ваша країна нам дуже сподобалась. Хочу побажати вам в першу чергу миру, тому що ми сильно за вас хвилюємося, не дивлячись на те, що живимо в Америці, і знаходимося далеко, ми ваші сестри, браття і дуже хочеться щоб у вас було все добре. Я сподіваюсь, що ви встановили рекорд, –  сказав  американський гість.

Всіх гостей свята розважали миколаївський ансамбль «Южный патруль» та співак Віктор Павлик.

Переглянути фото

Всі новини →