Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У Миколаєві пройшла акція «Напиши листа до Росії. Збережи мир»

26/09/2014

25 вересня у Миколаєві в комплексі навчальних закладів «Міжнародний класичний університет» та школа-садок «Гіпаніс» проведено акцію щодо започаткування всеукраїнського руху народної дипломатії «Напиши листа до Росії. Збережи мир», яку підтримала облдержадміністрація.

Студенти та школярі звернулись до громадян України з наступним зверненням:

«В країні йде війна, в якій ніхто не може стояти осторонь. Наша армія сильна своїм духом. Вона захищає свою землю. Наші волонтери, кожен з нас, -  здатен віддати все для перемоги.

Але чому ми забули про народну дипломатію? Нас 40 мільйонів і ми повинні достукатись до серця та розуму кожного мешканця Росії, роз’ясняючи свою правду та досягаючи розуміння.

Шановні співвітчизники. Сьогодні ми підготували свої листи та звернення і відправляємо їх до Росії.

Ми сподіваємось, що завтра листи українців прийдуть до кожного російського користувача соціальних мереж, на кожний сайт та електронну адресу російських підприємств та приватних осіб.

Коли розмовляють «Гради», миру можна й не дочекатись. Відчиняють тому, хто стукає. І якщо кожен з нас відправе хоча б декілька своїх листів до Росії, можливо чиїсь життя і будуть збережені».

В межах акції відбувся прямий зв’язок по скайпу із студентами міста Москви, які взяли на себе зобов’язання розповсюдити листи з України серед москвичів.

Після цього студенти та школярі направили свої листи на електронні адреси росіян. І практично зразу почали приходити відповіді.

Перший діалог відбувся…

Миколаївці сподіваються, що студенти та учні України підтримають їх ідею і народна дипломатія принесе свої результати у справі досягнення миру.

Всі новини →