Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська: Наше завдання - оновити миколаївський туристичний продукт

26/09/2014

Сьогодні, 26 вересня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська взяла участь в конференції на тему: «Проблеми, перспективи та основні завдання розвитку туристичної сфери Миколаївської області на 2015 рік». Привітавши з Днем туризму, який відзначатиметься завтра, заступник голови облдержадміністрації вручила кращих із кращих працівників туристичної сфери почесні грамоти.

Під час свого виступу Оксана Янішевська звернула особливу увагу на проблеми, які зараз існують в туристичній та курортній сфері нашого регіону. Переважним чином, є прогалини в інформаційному просторі, оскільки створення позитивного іміджу Миколаївщини як привабливої зони з розвинутою туристичною інфраструктурою, на жаль, зараз потребує удосконалення.

- Сучасний турист вибагливий, йому є з чим порівнювати, тому його складно здивувати. З «непривабливим іміджем» нашої області туристи знайомляться з інформаційного простору. Ми всі знаємо силу «сарафанового радіо» та «антирекламних відгуків». Іноді негативний відгук в соціальних мережах руйнує імідж, якій створювався роками. . Тож, всіх, хто працює в туристичній галузі мають достойно та гостинно зустрічати гостей, забезпечуючи їх усім найкращим. Ми маємо кожного гостя «влюбити» в Миколаївщину показуючи всю її красу та унікальність, - зазначила пані Оксана.

Заступник голови облдержадміністрації зазначила, що так званий туристичний продукт Миколаївщини має постійно оновлюватися, адже наша область має унікальну можливість розвивати екологічний та зелений туризм, але досі ці проекти не знайшли своєї реалізації.

- До 2015 року в нас є план план-мінімум для створення іміджу туристичної Миколаївщини . Ми повинні зробити певний  апгрейд – нам слід оновити Миколаївський туристичний продукт. Головне розробити концепцію, як саме ми будемо просувати Миколаївщину туристичну  на всеукраїнському та міжнародному рівні. Прокладання нових туристичних маршрутів та екскурсійних програм, залучення молоді до активних видів відпочинку та пропаганди зорового способу життя – це далеко не повний топ туристичних послуг, які ми можемо надавати, - підкреслила Оксана Янішевська.

Як зазначив Чорноморський сільський голова Очаківського району Андрій Дмитренко, існує багато перешкод на шляху до створення належної інфраструктури, яка буде привабливою для туристів. Він наголосив на  ряді проблем, які існують в Очаківській курортній зоні: Перша з яких - відсутність відповідної транспортної складової. Особливо це стосується плавальних засобів для перевезення відпочиваючих, які не відповідають належним нормам. Та найголовнішим залишається питання якості води.

Досі нагальною є проблема з Очаківськими очисним спорудами. За словами Андрія Дмитренка, сьогодні мова має йти про будівництво такого комплексу, який у своїй роботі не передбачатиме викидів у море відпрацьованої води. Також сільський голова зазначив, що досі ми не визволилися від бюрократичної тяганини під час оформлення документації на оренду земельних ділянок, які передбачені для розширення рекреаційних зон. Тому, за його словами, перш за все, треба працювати над створенням трьохсторонньої взаємодії «влада-громада-бізнес», яка дозволить налагодити співпрацю і вирішувати нагальні проблеми.

 

Всі новини →