Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська: Ми знаходимося на шляху впровадження європейських стандартів

26/09/2014

Сьогодні, 26 вересня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська зустрілася з прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давідом Стуликом. Цього разу він завітав до Миколаївщини з особливою місією – відтепер на базі Чорноморського державного університету імені П. Могили буде працювати Інформаційний центр ЄС. В Україні таких центрів створено вже 18. За словами Давіда Стулика, така співпраця зараз є особливо важливою, оскільки до комунікативного процесу має бути залучена і громадськість.

-   Цей центр створено не лише для цього університету, він буде працювати для всього регіону. І цінність його роботи у тому, що будуть відкриті бази даних Європейського Союзу, тепер без жодних перешкод можна буде отримувати необхідні матеріали, - зазначив Давід Стулик.

Прес-аташе особливо звернув увагу на інформаційні програми, які зараз втілюються у життя. Яскравим прикладом є сайт «Як експортувати в ЄС», який щонайменше є посібником  для середнього та малого бізнесу, який прагне до співпраці з європейськими компаніями.

Оксана Янішевська зазначила, що у Миколаєві вже існує дуже багато програм, які спрямовані на співпрацю з Європейським Союзом.

- Ми вже не перший день знаходимося на шляху впровадження європейських стандартів і будуємо навіть в рамках вашої програми Європу в Україні. Тому додатковий доступ до інформації є надзвичайно важливим. Адже для нас є вкрай необхідним досвід європейських країн,  - зазначила Оксана Янішевська.

Заступник голови облдержадміністрації зауважила, що незважаючи на складні часи, які спіткали нашу країну, велику увагу необхідно приділяти інформаційній політиці на усіх рівнях. Це стосується як скоординованої роботи влади, волонтерів і небайдужих громадян, які допомагають вимушеним переселенцям та військовослужбовцям, так і налагодженню міцної співпраці з країнами ЄС, які надають медичну допомогу нашим пораненим бійцям.

- Наша країна вперше знаходить у подібній ситуації, тому і європейський досвід, і допомога нам необхідні. У нас ніколи не було такої великої кількості вимушених внутрішніх переселених осіб. На Миколаївщині зараз знаходиться більше 6 тис. переміщених осіб. Я з гордістю можу сказати, що побутові питання цих людей вирішені: створено базу житла, дітей влаштовано до навчальних закладів, працюють пункти прийому одягу та іншої допомоги. Крім того, постійно надається підтримка нашим військовослужбовцям та їх родинам, - зазначила Оксана Янішевська.

Давід Стулик підкреслив, що зараз надзвичайно важливою є інформаційна підтримка, оскільки факти, об’єктивна та неупереджена інформація має ціну золота у боротьбі з відвертою пропагандою з російського боку. Він зазначив, що подібні програми європейського спрямування, які покликані покращувати  інвестиційний клімат як нашого регіону, так і країни будуть реалізовуватися і надалі.

Всі новини →