Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Романчук: Максим Алдошин загинув в ім'я того, щоб процвітала незалежна Україна

03/10/2014

Сьогодні, 3 вересня, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук взяв участь у відкритті Алеї пам’яті загиблого під час проведення антитерористичної операції випускника Миколаївського політехнічного коледжу Максима Алдошина.

Виступаючи перед присутніми, Микола Павлович закликав студентів зберегти пам'ять про загиблого.

- Герой нашого часу, вшанувати пам'ять якого ми сьогодні зібралися, здійснив подвиг, ціни котрому немає. Максим загинув в ім'я того, щоб процвітало наше місто корабелів, ваш політехнічний коледж, наша незалежна, єдина ненька-Україна, - зазначив Микола Романчук.

Під час церемонії перший заступник голови облдержадміністрації передав матері бійця орден «За мужність» III ступеня, яким Президент України нагородив Максима Алдошина посмертно.

- Я щиро дякую матері бійця і низько їй вклоняюся за те, що вона виростила і виховала справжнього героя, який є гордістю Миколаївщини, - підкреслив Микола Павлович.

Максим Олександрович Алдошин з початку антитерористичної операції залишився вірним Військовій присязі Українському народу, водій-стрілець групи охорони та патрульно-постової служби взводу охорони та патрульно-постової служби Миколаївського зонального відділу Військової служби правопорядку Південного територіального управління Військової служби правопорядку був взірцем для своїх товаришів у виконанні військового обов’язку, прикладом добросовісного та принципового ставлення до військової служби. Швидко та якісно виконував всі поставлені перед ним завдання, проявляючи при цьому ініціативу, мав високе почуття відповідальності за доручену справу. 7 серпня після повернення з виконання бойового завдання, військовий автомобіль, на якому рухалися військовослужбовці, попав у заздалегідь підготовлену засідку незаконного збройного формування. Максим Алдошин, незважаючи на отримані численні вогнепальні поранення, ризикуючи власним життям, вивів автомобіль із зони перехресного обстрілу в безпечне місце, чим врятував життя двох поранених військовослужбовців, які знаходилися в автомобілі, при цьому сам загинув.

Сьогодні пам'ять про бійця увічнена у написі на пам’ятнику біля будівлі Миколаївського політехнічного коледжу: «Алея закладена 3 жовтня 2014 року на честь випускника МПК Максима Алдошина, який віддав своє життя за вільну і єдину Україну».

Всі новини →