Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: Я хочу, щоб 26 жовтня до влади прийшли люди, які будуть вболівати за Україну

14/10/2014

Таку думку висловив голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час офіційної зустрічі зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом. Патріарх зазначив, що у нього залишаться дуже теплі спогади про його візит до Миколаєва. Він наголосив на тому, що сепаратистських настроїв у нашому мсті немає і місцева влада не допустить того, що відбувається зараз  на Донбасі. Святійший Патріарх підкреслив, що Миколаїв – це українське місто, яке відроджується духовно.

У свою чергу голова облдержадміністрації Вадим Меріков висловив слова вдячності Патріарху, зазначивши, що  його візит – історична дата для нашого міста та області.

– Ви несете в український народ не лише  християнство та православ’я, а й дух патріотизму, ви вселяєте дух боротьби за Україну та український народ, – зазначив Вадим Меріков.

Святійший Патріарх Філарет висловив думку про те, що ми маємо відкрито говорити про російську агресію, а не маскувати її під громадянську війну, «церква має говорити правду».

Вадим Меріков висловив переконання, що наступні вибори, які чекають українців, внесуть зміни в політичну ситуацію у державі.

– Буквально через десять днів – вибори до Верховної Ради України. Буде нова законодавча влада. І я сподіваюсь, що ця влада буде мудрою. Я хочу, щоб 26 жовтня прийшли ті люди, які будуть вболівати за Україну, за свій народ, – підкреслив керівник області.

Святійший Патріарх зазначив, що напередодні дня виборів Всеукраїнська Рада церков зробить звернення  до українського народу,  «в якому буде заклик, щоб всі прийшли на вибори, тому що українці обирають майбутнє своєї держави. Це буде перший заклик. Церква не може втручатися у політику, але закличемо голосувати за ті партії, які підтримують Україну».

За заслуги не лише перед державою, а й за підтримку української церкви Святійший Патріарх Філарет вручив голові облдержадміністрації Вадиму Мерікову почесну нагороду – Орден Святого Рівноапостольського Князя Володимира ІІ ступеня. Заступника голови облдержадміністрації Оксану Янішевську  за відстоювання українських позицій нагородили подякою.

Оксана Янішевська передаючи подарунки, нагадала, що приїзд Патріарха до Миколаєва припав на неділю, коли Україна святкувала День художника, тому і подарунки для Святійшого Патріарха, пов’язані з мистецтвом, вироблені руками митців Миколаївщини.

Всі новини →