Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Філарет благословив миколаївських військовослужбовців

14/10/2014

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на головній площі міста привітав миколаївців зі святом Покрови Пресвятої  Богородиці. В своїй проповіді, Патріарх зазначив, що всі українці переживають ті події, які відбуваються на Донбасі.

- Насправді, український народ доводить: чи  достойний він мати українську державу, чи ні. Оскільки  українську держави ми отримали, як ману з неба в 1991 році. Ми не воювали. Ні революцій не було, ні боротьби. А незалежну державу отримали. І ось прийшов час довести – достойні ми мати свою незалежну українську державу. Народ по всій Україні доводить, що ми достойні мати свою державу. Наш народ переможе, бо з нами Бог, – зазначив він.

Святійший Патріарх сказав, що час, коли настане перемога, знає тільки Бог, але Україна все одно переможе.

– Ми маємо шанувати наші добровільні батальйони, наших захисників нашої свободи, – сказав Філарет.

Ці слова Святійшого Патріарха миколаївці підтримали оплесками. Після проповіді Філарет благословив військовослужбовців. Серед яких бійці 79-ої окремої аеромобільної бригади,  73-го Морського Центру спеціального призначення, Миколаївської бригади тактичної авіації, ремонтного полку техніки і озброєння, спецбатальйону "Миколаїв" та бійці Нацгвардії, які відправляються до зони проведення АТО.

По завершенню урочистостей всі бажаючі змогли послухати народні пісні та духовну музику.

Всі новини →