Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська: Влада і засоби масової інформації – партнери

16/10/2014

Про це наголосила заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська під час зустрічі з представниками комунальних засобів масової інформації. Зазначивши, що вплив засобів масової інформації відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні громадської думки та активності миколаївців.

– Від підходу головного редактора, від підходу журналістів може змінюватися і суспільна думка, і сприйняття ситуації загалом. Це стосується тієї неоголошеної війни, яка відбувається в Україні. Це стосується подвигів Героїв, які загинули, які залишаються в зоні АТО, які повертаються додому пораненими. Влада і засоби масової інформації – партнери. І по-іншому бути не може, лише спільно працюючи можна досягати результату, – підкреслила Оксана Янішевська.

Вона зазначила, що громадськість активна і відгукується на допомогу переселенцям та нашим бійцям, які перебувають у зоні АТО, у тих районах, де люди отримують інформацію про те, яким чином вони можуть допомогти як вимушеним  переміщеним особам, так і армії. Окрім цього, всі райони надають допомогу військовослужбовцям у Благодійний фонд. І набагато більше довіри там, де районні газети публікують звіти про те, як поповнюється фонд і на що йдуть зібрані кошти.

Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу на те, що саме від представників ЗМІ залежить перемога в інформаційній війні.

– Ми дійсно всі прагнемо миру. Кожен у свій галузі реалізовує мирний план Президента і  політику, яка спрямована на захист нашої держави:хтось інформаційно, а хтось на передовій,  –  зазначила Оксана Янішевська.

Всі учасники зустрічі погодились з тим, що інформацію про наших героїв, об’єктивне висвітлення суспільно-політичних процесів в Україні, роз’яснення змін до законодавства та соціальних виплат, надання  інформації для переселенців є нагальними. Оперативне та об’єктивне інформування населення через ЗМІ зможуть налагодити діалог між владою та громадськістю.

– Нам дуже важливий діалог з громадою, оскільки ми не завжди знаємо про ситуації та настрої в селах та селищах. Саме ви стоїте на інформаційній варті і можете оперативно відреагувати  на всі інформаційні запити суспільства, – підкреслила Оксана Янішевська.

Всі новини →