Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Завтра депутати облради приймуть важливе рішення – виділять 4,5 млн. грн. на гемодіаліз

16/10/2014

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Маргарита Капуста розповіла, що на завтрашній сесії облради має бути прийнято важливе рішення для хронічно хворих  на ниркову недостатність. Так, планується внесення змін до цьогорічного обласного бюджету та виділити 4,5 млн. грн. Миколаївській обласній лікарні на придбання витратних матеріалів для проведення процедур гемодіалізу та перитонеального діалізу.

– На сьогоднішній день в нас 150  хворих, які  потребують гемодіалізу, з них 129 потрібен класичний гемодіаліз, та 29 – перитонеальний діаліз.  Всі препарати для проведення гемодіалізу купуються в доларах та євро. В зв’язку з стрімким підвищення курсу цих валют нам вкрай потрібні додаткові кошти для придбання необхідних реактивів. Я вдячна депутатам, за те, що вони в такий складний час, перейнялися проблемою хворих людей. Рішення дуже оперативно пройшло всі депутатські комісії та було підтримане депутатами. Я впевнена, що завтра воно також  одностайно буде підтримане депутатським корпусом, – зазначила Маргарита Олександрівна.

Зазначимо, що голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства, дитинства та розвитку зон відпочинку Віктор Відяпін подякував керівництву області за те, що воно врахувало ріст цін на ліки та вперше за останні роки своєчасно підготувало зміни до бюджету Миколаївської області. 

Всі новини →