Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: Область до зими готова

17/10/2014

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков, ще раз зазначив, що Миколаївщина готова до зими. Про це він сказав, під час чергового засідання сесії обласної ради.

– Ми не замерзнемо. Для населення газ є і буде, що стосується вугілля, то станом на 30 вересня, практично всі райони та міста в нас забезпечені. Миколаїв – 100%, Вознесенск – закуплено 100%, Первомайск – 100%, Южноукраїнськ зовсім не використовує вугілля, Очаків – 100%, Березенегуватський район – на 100%. Є райони, Баштанський та Братський,  де вугілля зараз не достатньо, ми працюємо з операторами, в найближчий час  будуть проведені тендери і буде закуплено вугілля, – зазначив керівник області.

За його словами, Миколаївщина отримала субвенції 13,5 млн. грн., які були перерозподілені серед районів та міст. Кошти були направленні на переобладнання котлів, для скорочення використання газу.

– Ось, наприклад, Первомайська ЦРЛ мала проект на 2,2 мільйона гривень і отримала ці кошти, для переобладнання котлів з газових на ті, які використовують тверде томливо. Так само Врадіївка – 6 мільйонів гривень. Тобто ті районі, які працювали, сьогодні держава субсидує та виділяє кошти. І ще в цьому році будуть отримані додаткові кошти на переобладнання. Тому, що стосується зими – область готова. Відповідне розпорядження мною підписане. Сьогодні, вже пологові будинки у Миколаєві опалюються, дитячі садочки опалюються, шпиталь вже сьогодні опалюються, – розповів Вадим Меріков.

Слова голови облдержадміністрації підтримав і його перший заступник Микола Романчук.

– Проблем по газу не має і бути не може, ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра. Це, що стосується населення, друге питання – бюджетні організації: це дитячі будинки, лікарні, санаторії, дома інвалідів. У цій ситуації на сьогоднішній день йде скорочення лімітів газу на 30%, – розповів перший заступник голови облдержадміністрації.

Він зазначив, що в разі необхідності вже 23 жовтня може розпочатися опалювальний сезон. Зараз температурний режим дозволяє не включати опалення, але в соціальних закладах батареї вже теплі.

Всі новини →