Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївська область готова до опалювального сезону, а в соціальні заклади вже пустили тепло

22/10/2014

 Арсеній Яценюк підкреслив, що згідно з отриманим звітом, всі області «на 100% готові до включення тепла». За його словами, шість областей уже зараз увімкнули опалення.

Із 26 жовтня, зазначив він, температурні режими підуть у «мінус»: «По всій Україні, за даними Гідрометцентру, середня температура буде нижче за 8 градусів. Це означає, що всі області повинні ввімкнути опалення».

Як повідомив Глава Уряду, незважаючи на те, що розрахунки за природний газ не здійснені, Уряд з центрального бюджету дав дотацію «і перерахував кошти на те, щоб «Нафтогаз» постачав газ». «Технічно ви готові. Газ ми забезпечили», – звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА. Він наголосив на необхідності приділити особливу увагу підключенню опалення в лікарнях, дитячих садках та школах: «Потрібен особливий контроль керівників обласних державних адміністрацій, керівників районів, щоби на технічному рівні було забезпечення підключення тепла».

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана раз на тиждень проводити селекторні наради з керівниками ОДА для оперативного інформування, «як відбувається робота по забезпеченню теплом і світлом та розрахунками за світло і тепло».

Прем’єр-міністр звернувся до керівників обласних адміністрацій «серйозно покращити фінансову дисципліну»: «Прошу всіх усвідомити свою відповідальність за забезпечення розрахунків за отриманий природний газ з боку підприємств «Теплокомуненерго».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності особливого контролю за розрахунками за спожитий природний газ через підприємства «Облгазів». Він нагадав, що низка цих підприємств перебуває у приватній власності: «Виходить, що люди за газ заплатили, гроші на «Облгази» прийшли, а до «Нафтогазу» не дійшли. Кожна гривня, яка прийшла за газ, повинна дійти до «Нафтогазу». «Нафтогаз» повинен її конвертувати і придбати нові обсяги природного газу», – зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду повідомив, що незважаючи на заборгованості, Кабінет Міністрів виділив 7 мільярдів гривень на компенсацію різниці в тарифах: «Ми зараз безпосередньо з бюджету виділяємо кошти, щоб закрити різницю в тарифі. Уже зараз пішли розрахунки через місцеві бюджети».

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що опалювальний період вже розпочався в закладах соціальної сфери. З 20 жовтня вже опалюється місто Южноукраїнськ, 21 жовтня керівництвом обласного центру також було прийнято рішення про початок опалюваного сезону.

«На сьогодні по області 1142 котельні, 90% з яких розпочало опалення. Якщо брати заклади освіти, то опалювальний сезон розпочато у 87% шкіл, та 84% – дитячих садків, житлових будинків – 62% (це ті будинки, які не залежать від центрального теплопостачання). Вугілля закуплено на 103% на цей рік, та 43% буде закуплено в наступному році. Це пов’язано з тендерами, які постійно зриваються, через непостачання вугілля з Донбасу. Складна ситуація, але головне, що вчасно були зроблені поставки вугілля до населення та для комунальних закладів. В цілому область готова до опалювального сезону», – розповів керівник області. 

Всі новини →