Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Романчук: Завдяки інноваційним проектам ми повинні максимально зменшити споживання газу

22/10/2014

Малеча Первомайських дитячих садків № 31 та 32 ні в якому випадку цієї зими не залишиться без тепла. У цьому сьогодні на власні очі переконався перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук під час своєї робочої поїздки до Первомайську.

В області зараз реалізується програма з децентралізації системи опалення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України про зменшення використання газу під час осінньо-зимового періоду.

У Первомайську стартував перший пілотний проект – перехід газових котелень на електроопалення. Унікальність полягає в тому, що це інвестиційні проекти – досвід Дніпропетровщини впровадила і наша область.

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, час покаже, наскільки ефективними будуть такі альтернативні види опалення. Але сьогодні вони є вкрай необхідними.

– Ці інвестиційні проекти екологічні та економічні, які реалізуються відповідно до постанови Кабінету Міністрів. Ми маємо максимально зменшити споживання газу на території України. Але є і проекти, що реалізуються за рахунок держави, таких в області 11. На їх запровадження було виділено з державного бюджету 13,5 млн. грн., – зазначив Микола Романчук.

За словами Первомайського міського голови Людмили Дромашко, щоб перейти на електричне опалення, розробили програму теплозабезпечення міста, яку прийняла сесія міської ради. Забезпечення дітей теплом стало можливим завдяки громадській спілці «Фонд розвитку та інновацій ЖКГ», яка залучила інвесторів для реалізації проектів з теплопостачання. Усе, що вимагалося від влади – виділити в оренду 8 кв. м площі, для обладнання котелень.

В свою чергу, інвестори розповіли, що  усього в місті планується втілили у життя 12 таких проектів,  загальною вартістю 6-7 млн. грн. Особливість таких котелень полягає в тому, що процес їхнього управління комп’ютеризований – система не потребує людського ресурсу. Ще дві такі котельні вже змонтовані у гуртожитках Первомайську і чекають на підключення до електричних мереж.

Цього ж дня Микола Романчук провів в мерії нараду із  відповідними службами Первомайська щодо початку опалювального сезону.

 

Всі новини →