Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині розроблять Стратегію розвитку – 2020

31/10/2014

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук запросив всіх до обговорення Стратегії економічного і соціального розвитку Миколаївської області на період до 2020 року. Про це він сказав під час засідання робочої групи Стратегії – 2020.

– Ми запрошуємо всіх до співпраці, доступ до Стратегії буде вільний, тож можна ознайомитися і підказати, обговорити і прийняти правильне рішення. Програму ми приймаємо на 5 років, тож побачити, що буде через цей час дуже складно, але слід намагатися реалізувати все, що ми з вами приймемо та визначимо. Адже ми маємо розуміти, що ми одна з найбагатших країн в Європі по потенціалу, але живемо, як одна з найбідніших країн. Ми намагались вписати в Стратегію те, що ми бачимо, вписати те, що ми хочемо, а разом з вами ми маємо допрацювати все, що необхідно, – зазначив Микола Романчук.

Він зазначив, що відповідна Програма соціально-економічного розвитку області має бути затверджена на сесії обласної ради, а головне обговорена і депутатами, і представниками районів, і громадськістю. Микола Павлович попросив депутатів обласної ради, дуже відповідально підійти до обговорення всіх аспектів Програми під час її розгляду на депутатських комісіях.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Михайло Тульський представляючи проект Стратегії 2020 зазначив, що Миколаївська область має гарні показники в порівняні з іншими регіонами країни. Зокрема, на Миколаївщині достатньо високий індекс виробничої промисловості, за 9 місяців поточного року він склав – 101, 6%.

В той же час обласний бюджет недоотримав кошти від податків підприємств, які функціонують на території області, а юридично зареєстровані у інших регіонах.

Крім того, в Миколаївщині велика щільність малих підприємств. При цьому економічний добробут миколаївців нижчий за середній по державі та складає – 3094 грн.

Не втішна, за його словами, демографічна ситуація, адже окрім зниження приросту населення, спостерігається демографічне навантаження на працездатне населення. Так на 1 тисячу працездатних осіб приходиться 567 не працездатних. Вихід із цієї ситуації директор департаменту бачить у сприянні розвитку компаній, напрямок роботи яких спрямований на молоде працездатне населення. Як приклад він привів компанію «Промінь» в Арбузинському районі, керівництво якої не тільки вкладає інвестиції у розвиток компанії, а й створює належну інфраструктуру для залучення молодих нових кадрів. 

 

Всі новини →