Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська відвідала заклади соціальної сфери Новобузького району

06/11/2014

Оксана Янішевська під час робочої поїздки до Новобузького району відвідала об’єкти соціальної сфери. Не кожен район Миколаївщини може похвалитися установами, які є прикладом надання послуг особливим категоріям населення.

Одним із перших закладів, куди завітала Оксана Янішевська, була Центральна районна бібліотека. Без перебільшення, її можна вважати гордістю району. Колектив надзвичайно активний, завжди бере участь у всіх проектах. Так, нещодавно заклад став переможцем програми «Бібліоміст», завдяки чому у бібліотеці поповнилася комп’ютерна база з підключенням до мережі Інтернет.

Для маленьких читачів застосовують нові методики – «Бібліо-ДАІ» –інноваційна форма обслуговування дітей, яка дозволяє у формі гри  знайомитися та засвоювати матеріал. Окрім цього, бібліотека надає особливу послугу сільському населенню – книгоношення. Саме завдяки цьому, мешканці віддалених куточків Новобузького району отримують літературу та періодичні видання. «Дуже приємно, що у вас завжди є відвідувачі і бібліотека користується попитом у населення. Звичайно, це велика заслуга колективу закладу», – відмітила Оксана Янішевська.

Цього ж дня заступник голови облдержадміністрації побувала і в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Це унікальний заклад для дітей з особливими потребами, де зміцнюють їх здоров’я та долучають до навчально-виховного процесу. Теплі приміщення, кімнати реабілітації, працівники, які віддають дітям усе душевне тепло – усе зроблено так, аби діти відчували себе захищеними. Центр надає послуги дітям з особливими потребами, які мають проблеми опорно-рухового апарату, формування звуків та розмовної мови, інтелекту, соціальних навичок.

Загальноосвітні заклади району не пристосовані для дітей з особливими потребами. «Дітей необхідно долучати до навчально-виховного процесу, чому ми і говоримо про інклюзію, тому що такі діти мають почувати себе повноправними членами суспільства», – зазначила Оксана Янішевська.

Також Оксана Янішевська завітала до стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання територіального Центру соціального обслуговування Новобузького району. Так, у закладі перебуває 35 осіб. Забезпечено 4-х разове харчування, надаються всі види послуг, постійно проводять заходи по дозвіллю людей похилого віку.

Окрім цього, Оксана Янішевська побувала і в Баратівських амбулаторії та психоневрологічному інтернаті, де ознайомилась із умовами, в яких проживають підопічні цих закладів.

Зважаючи на копітку та самовіддану працю соціальних працівників, в районі постає нагальною проблема щодо скорочення їх штату. За словами Оксани Янішевської, праця соцпрацівників є надзвичайно важливою. Тому, питання скорочення таких фахівців має бути досконало вивчене.

 

Всі новини →