Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївці та жителі області зможуть долучитися до вишивання найбільшої карти України

01/12/2014

2 грудня з 11 год. до 13.00 год. у Миколаєві в Обласному  палаці культури  стартує черговий етап всеукраїнської акції «Україна – разом!». До вишивання полотна масово долучатимуться як професійні вишивальники, так і усі бажаючі перехожі. Також буде організовано мистецьку програму.

«Україна – разом» – це культурно-мистецька акція, спрямована на об’єднання за спільною справою – вишиванням карти України. Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримськотатарського народу.

Після того, як кожне місто вишиє свій регіон, карта передається далі, до сусідньої області.

Кінцевий пункт призначення: Верховна Рада України, де вишиванку планується розмістити як оберіг та нагадування про національну єдність.

Полотно буде включено до виставки «Різдвяний ярмарок», яка пройде у Мистецькому Арсеналі в Києві перед Новим роком.

Акція «Україна – разом!» претендує на національний рекорд. Національний реєстр  Рекордів України офіційно погодився на фіксацію рекорду в номінації «Мистецтво» – «Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників» (заявка №14_0261). Для встановлення рекорду необхідно побити попередній рекорд – 236 чоловік. Загалом з початку акції, до неї долучилися більше 5 тисяч учасників.

Автор проекту Ірина Кондратенко, Дизайнер – Юлія Плахтій, організаторами проекту виступила ініціативна група «Ми разом» спільно з Вінницьким козацьким полком ім. Івана Богуна та ГО «Народний Майдан Вінниччини».

Всі новини →