Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Коментар голови облдержадміністрації Вадима Мерікова про ситуацію, що склалася в с.Коблеве

03/12/2014

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що ситуація з електроенергією досить не проста не тільки в Миколаївській області, а й в цілому в країні. Стосовно сьогоднішньої ситуації, яка склалася в Коблевому, він підкреслив, що людей не залишили наодинці з проблемою. З жителями зустрівся та поспілкувався голова Березанської райдержадміністрації Володимир Трибуха.

 Вся суть в тому, що Коблевська сільрада і підприємства, які знаходяться на її території, отримують електроенергію від Одеського обленерго. І проблема не в роботі обленерго, а в рішенні про віяльні відключення, яке пов'язане з наявною ситуацією на Запорізькій АЕС. Як ми знаємо, один з працюючих блоків був відключений від мережі і виведений на ремонт. В результаті автоматично знизилася подача потужностей на території України. І проблеми з електроенергією існують в кожній області.

Вадим Меріков сказав, що перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук спільно з управлінням інфраструктури ОДА розробляє черговість відключень населених пунктів. Крім того, було проведено нараду з великими підприємствами області: вони повинні зменшити споживання електроенергії, щоб не постраждали об'єкти соціальної сфери.

 Не підлягають відключенню військові частини та об'єкти військових підрозділів. Віяльні відключення будуть тривати від 5 до 10 днів, а, можливо, вони і припиняться раніше. Ми просимо мешканців не панікувати, – сказав Вадим Меріков.

Всі новини →