Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: Давайте пам’ятати про те, що інваліди – це не просто категорія людей!

03/12/2014

Міжнародний день інвалідів, який щороку відзначається 3 грудня, нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.

Сьогодні інвалідами є два мільйони українців. Причиною того є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання. Чимало наших співвітчизників постраждало під час несення військової служби у зоні проведення антитерористичної операції. Тому створення для цих людей належних умов життя – обов’язок кожного з нас.

У Миколаївській області багато уваги приділяється соціальному захисту інвалідів. Проводиться робота з їх професійного навчання, забезпечення санаторно-курортними путівками через органи соціального захисту населення, спецавтотранспортом, технічними та іншими засобами реабілітації. І ця робота триватиме й надалі, бо ми – українці, а характерною рисою нашого народу завжди були милосердя, чуйність, співчуття.

Давайте пам’ятати про те, що інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

 

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков

Всі новини →