Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Романчук: Графік відключення електроенергії має бути логічно продуманим

11/12/2014

Перший  заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, вкотре наголосив на соціальній справедливості та економічному обґрунтуванні відключення електроенергії. Сьогодні на нараду запросили заступника міського голови Валентина Гайдаржи, всіх голів районів міста, представників ПАТ «Миколаївобленерго», а також керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Микола Павлович розповів, що вранці об’їхав місто, та на прикладі вуличного освітлення, ще переконався у фактах не економного використання електроенергії. «При цьому відключають дитячі садочки та лікарні, а на вулиці світло горить, рекламні конструкції – освітлені, розважальні центри – працюють цілодобово. Так і в Корабельному районі: виключають електроенергію навіть у дитячих садочках, а VIP- клієнтів «обленерго» не вимикає; людям виключають, а ринок в Корабельному районі та ресторан, який на його території – не виключають. Люди всі рівні». 

Микола Павлович зазначив, що він не виступає проти розважального бізнес, але, в той час, коли люди по декілька годин без світла, а дехто навіть не відчуває цієї проблеми. «Хтось цілу ніч гуляє в «кабаках-ресторанах», а десь людина на операційному столі вмирає, тому, що світло вимкнули».

Він показав звіт, згідно з яким видно, що впродовж 10 днів системно вимикають світло в Корабельному районі та Малій та Великій Коренихах. За словами заступника голови Заводського району Олексія Мірошниченка, соціальне напруження в Малій та Великій Коренихах зростає, адже майже припинила своє функціонування міська лікарня, без світла залишаються і навчальні заклади, так і в дитячих садочках не має можливості приготувати для малечі їжу. 

В свою чергу голова Корабельної райдержадміністрації Олександр Цуканов наголосив, що графіки, які були надані «Миколаївобленерго» ще в серпні поточного року, називаються не графіками відключення електроенергії, а графіками аварійних відключень. Крім того, в них не визначено ані часів вимкнення, ані об’єктів, які будуть відключати. «В нашому районі з 1 грудня систематично вимикають світло і не на 2 години, а  по 4 години в одних і тих же районах, і в ті години, коли люди збираються на роботу та ввечері - коли повертаються додому. Ми вже надали список соціальних об’єктів, таких в районі 53, але як виключали, так і виключають. Люди щодня приходять та питають, чому у тих є світло, а у них – немає», – розповів він.

Заступник міського голови Валентин Гайдаржи висловив позицію міської влади з приводу ситуації у електросистемі. За його словами міська влада готова визначити графік відключення електроенергії, але в ньому повинні  бути чітко визначені години і не більше 2 годин. При цьому не відключати світло на соціальних об’єктах та на підприємствах, які забезпечують життєдіяльність міста, це і водоканали, котельні, насосні. «Для цього у нас мають бути графіки, щоб ми могли попереджати населення, щоб кожна людина могла планувати свої побутові справи».

Чітких пояснень від представників «Миколаївобленерго», нажаль, так і не почули під час засідання. 

Микола Романчук попросив вже завтра надати відповідний графік відключення електроенергії, який розроблять разом із представникам «Миколаївобленерго». «Розробіть такі графіки, які б не шкодили людям. Незалежно від того, в якому районі буде вимкнено світло, люди мають комфортно себе почувати. Я запевняю, що райони дотримуватимуться цих домовленостей. Графік має бути логічно продуманим, погодженим зі всіма, а не бути – «викручуванням рук», – зазначив він.

Всі новини →