Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков закликав керівника «Миколаївобленерго» не розхитувати ситуацію в області

16/12/2014

Відповідний лист написали представники ініціативної групи, до складу якої увійшли тренери, спортсмени та батьки дітей, які тренуються у спортивному комплексі «Водолій». Крім того, на всі великі миколаївські підприємства направлять листи з проханням фінансової допомоги.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська розповіла, що питання про фінансові проблеми комплексу «Водолій» були підняті ще 31 жовтня. Вона акцентувала увагу, що ПАТ «Миколаївобленерго» не підпорядковується облдержадміністрації, так само як і «Водолій» не є комунальним підприємством. «Але ми всі розуміємо важливість вирішення цього питання, адже на базі басейну тренуються діти з 4 спортивних шкіл. Ми зі свого боку провели немалу роботу і робили все, для того, щоб це питання було вирішено» – зазначила заступник голови облдержадміністрації. Вона розповіла, що спілкувалася з генеральним директором ПАТ «Миколаївобленерго» Юрієм Антощенком, який зазначив, що тільки після погашення заборгованості буде відновлене електропостачання.

Оксана Янішевська зазначила, що часу чекати немає, адже спуск води з басейну призведе до того, що в майбутньому басейн більше не запрацює.

В свою чергу, генеральний директор ТОВ «Металлург Юга» Дмитро Романенко, якій пізніше прибув до облдержадміністрації, ознайомив ініціативну групу з листом до ПАТ «Миколаївобленерго». В листі керівництво просить провести реструктуризацію заборгованості за електроенергію. Дмитро Степанович повідомив, що спілкувався з Юрієм Антощенком, але спільної мови так і не знайшов.

Батьки висловили своє незадоволення тим, що керівництво басейну допустило ситуацію до критичної точки. Тому запропонували контролювати діяльність керівників басейну, «оскільки на сьогодні саме діти стали заручниками ситуації».

В свою чергу представники СКПБ «Водолій» зазначили, що після підвищення тарифів на комунальні послуги абонплата для відвідувачів не піднімалась.  

Представникам ініціативної груп вдалося поспілкуватися в приміщенні облдержадміністрації з Юрієм Антощенком. Але знову розмова не вдалася, спочатку Юрій Михайлович апелював тим, що згідно розпорядженню голови облдержадміністрації слід вимикати електроенергію у всіх боржників. Потім керівник ПАТ «Миколаївобленерго» відмовився ознайомитися з графіками реструктуризації заборгованості та в загалі спілкуватися у приміщенні ОДА. Тож декілька представників ініціативної групи поїхали до ПАТ «Миколаївобленерго».

Ми звернулися за коментарем до голови облдержадміністрації Вадима Мерікова.

«Дійсно, для того, щоб уникнути вимкнення електроенергії в закладах соціальної сфери, було рекомендовано жорсткіше підійти до постійних боржників. Але в цьому розпорядженні мова не йде про відключення навчальних закладів та спортивних установ, таких як «Водолій». Треба входити в ситуацію, яка склалася в спортивному комплексі, де щодня оздоровлюються тисячі миколаївців, тренуються дітлахи та люди з особливими потребами. Вчиняючи такі дії, керівництво «Миколаївобленерго» не могло не розуміти, до яких негативних наслідків це може призвести. Тому з їх боку підступно використовувати в своїх політичних іграх дітей та складну ситуацію, що зараз спостерігається  в енергетичній системі країни. А  особливо в цей час, коли на сході країни тривають бойові дії. Прошу пана Антощенка перестати підігравати «п’ятій колоні» та розхитувати ситуацію в області. Не вдасться!», – зазначив він.

Ми і надалі інформуватимемо миколаївців та жителів області про ситуацію, що склалася навколо комплексу «Водолій».

Всі новини →