Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков під час зустрічі з сільськими головами обговорив нагальні проблеми Веселинівського району

17/12/2014

Сьогодні, 17 грудня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков зустрівся з сільськими головами Веселинівського району.

Головне питання, яке стояло на порядку денному, – відключення електроенергії. Учасники зустрічі зазначили, що вони із розумінням ставляться до  відключень, але нагальним залишається лише одне питання – люди мають чітко знати, коли і скільки часу вони перебуватимуть без світла. Тому вкрай необхідними є графіки відключення електроенергії, які має надавати ПАТ «Миколаївобленерго».

Вадим Меріков зазначив, що такі графіки вже готові і найближчим часом кожен населений пункт їх отримає. «Хочу наголосити на найголовнішому: об’єкти соціальної сфери – дитячі садки, лікарні, школи, а також військові частини не повинні відключати від електропостачання».

Також проблемним для мешканців Веселинівськього району залишається і земельне питання. Численні скарги на діяльність Держземагентства не є безпідставними. Так, мешканці району стурбовані ситуацією, що склалася з виділенням землі сільськогосподарського призначення. Проблема у тому, що Держземагентство виділяє земельні угіддя без погодження та інформування сільської громади та сільського голови. Найбільше обурило людей те, що чомусь земля виділяється представникам з інших областей без жодних погоджень з сільською радою. Вадим Меріков пообіцяв розібратися у цій ситуації. «Без сумніву, для кожного мешканця села земля – це найбагатший ресурс і головне  джерело доходів та взагалі існування. Тому це питання буде на моєму особистому контролі» - зазначив голова облдержадміністрації.

Під час зустрічі не могли не згадати і про веселинівських Героїв - Артура Фігурського, Віктора Зілінського та Віталія Токаря, які віддали своє життя заради незалежності нашої держави. Пам'ять про загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Вадим Меріков зазначив, що підтримка військовослужбовців та сімей загиблих – одне із першочергових завдань районної влади. Окрім цього, голова облдержадміністрації наголосив на важливості вирішення питання виділення земельних ділянок родинам загиблих бійців.

Вадим Меріков подякував громаді Веселинівського району за небайдужість до долі переселенців з Донецької та Луганської областей. На сьогодні у районі перебуває 69 осіб і кожен з них отримує необхідну підтримку та допомогу.

Не менш актуальним стало обговорення і питання децентралізації влади. Сільські голови Веселинівського району підтримують реформу Президента України Петра Порошенка та наголошують на її нагальності.

Обговорили і питання виконання бюджету Миколаївщини на 2014 рік. Вадим Меріков звернувся до представників сільської та районної влади із закликом більш активно співпрацювати з представники бізнесу для вирішення соціальних проблем. Саме така взаємодія дозволить покращити соціально-економічне становище як кожного району окремо, так і області в цілому.

Всі новини →