Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Романчук провів засідання комісії з питань погашення заборгованостей по заробітній платі

23/12/2014

Сьогодні, 23 грудня, в малому залі ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчука провів засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованостей із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Відкриваючи засідання, Микола Романчук зазначив: «Питання про погашення заборгованостей по заробітній платі в Україні перебуває на контролі Прем'єр-міністра України. На початок 2014 заборгованість була в цілому по Україні 900 мільйонів гривень, на сьогоднішній день вона становить 2 мільярди 200 тисяч. Але навіть у цей складний час, завдяки виконаній роботі в області, заборгованість по заробітній платі потроху скорочується. Був період, коли заборгованість була 69 мільйонів, був період, коли було 50 мільйонів, сьогодні реальна заборгованість становить близько 30 мільйонів».

На даному засіданні перед комісією відзвітував Сергій Назаренко  керівник ТОВ «Південний тандем», заборгованість якого становить 261,4 тис. грн. За словами керівника, робочий персонал був скорочений з 120 чоловік до 72. Як варіант для погашення заборгованостей підприємства керівники розглядають можливість продажу техніки та устаткування, яке перебуває у його власності.

Також на засідання був запрошений Геннадій Шиян  керівник товариства з додатковою відповідальністю «Снігурівський райагробуд». Він зазначив, що на підприємстві залишилося 15 чоловік персоналу, а борг по заробітній платі на кінець 2014 року становить 97 тис.грн. За його словами, райдержадміністрація не надає ніякої допомоги підприємству, а, скоріше, навпаки, не дає можливості брати участь у тендерах. Варіанти з продажем майна підприємства для погашення боргів із заробітної плати, як і у випадку з попереднім підприємством, також розглядаються керівництвом. На такі ініціативи Микола Романчук відповів: «Я вам не рекомендую продавати все і одразу, якщо люди йдуть, то ви збережете хоча б базу на той випадок, якщо ситуація зміниться на краще. Коли продавати, то тільки одну-дві одиниці лише для того, щоб розрахуватися з боргами».

На засіданні також були присутні Снігурівський міський голова Олександр Ларченко та керівник комунального підприємства «Снігурівський комунальник» Петро Бойко. Заборгованість даного підприємства складає 97,8 тис.грн. Вони відзначили, що крім заборгованості по заробітній платі є й інша проблема: нещодавно було закуплено дороге устаткування для підприємства на суму понад 2,5 мільйона гривень, яке може бути пошкоджено внаслідок віялових відключень від електроенергії. Микола Ромачук з цього приводу зазначив: «сьогодні, до кінця дня, спільно з «Миколаївобленерго» має бути затверджений графік відключень від електроенергії, відключати вас будуть не більше 1 разу на день».

Перший заступник голови ОДА підкреслив, що на сьогоднішній день керівники підприємств із заборгованостями по заробітній платі розуміють, що завдання ліквідації заборгованості треба вирішувати будь-якими доступними в рамках закону способами. Причому це стосується і великих підприємств, і малих і середніх, а також комунальних підприємств. Кожна сім'я, кожен працівник, який має заборгованість по заробітній платі, хоче нормально зустріти Новий рік і бути соціально захищеним, тому в даному напрямку треба працювати кожен день, 24 години на добу. Микола Романчук також акцентував увагу на тому, що Миколаївська область перебуває в четвірці кращих регіонів за результатами роботи по ліквідації заборгованості по заробітній платі.

Всі новини →