Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Романчук про ситуацію в енергетичній сфері: Всі регіони повинні бути в рівних умовах

23/12/2014

Про це йшлося під час диспетчерської селектрної наради із заступником Міністра палива та енергетики України Олександром Светеліком. Крім того, в цій селекторній нараді також взяли участь і народні депутати Андрій Вадатурський, Ігор Бриченко та Олександр Жолобецький.

Головне питання на порядку денному  введення графіків аварійного відключення електроенергії та виконання областями доведених лімітів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук зазначив, що Миколаївська область готова виконувати поставлені завдання, щоб зняти напругу, яка зараз є в країні. Але при цьому Миколаївський регіон повинен бути в рівних умовах з усіма областями Півдня України.

 З 16 грудня цього року і по вчорашній день Миколаївській області було поставлене завдання економити 155 МВт на добу, виходячи з графіків аварійного відключення. Таким чином, більше 15 годин на території нашої області було відсутнє понад 30% споживання потужностей. Звернувшись до диспетчерського центру Південної енергосистеми з питанням, чому на нашу область припало 155 МВт, ніяких пояснень отримано не було. А враховуючи кількість споживаної електроенергії, для нашої області така економія занадто велика. У даній ситуації, ми сьогодні підготували 3-й графік відключення електроенергії  прозорий і зрозумілий споживачам, який дозволить вимикати світло всього лише на 2 з половиною години на добу,  зазначив Микола Романчук.

Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що тепер необхідно державної інспекції з енергонагляду і «Південній електроенергетичній системі» затвердити цей графік. Для ПАТ «Миколаївобленерго» він уже робочий.

 Ми за те, щоб працювала економіка Одеської та Херсонської областей, але так само ми за те, щоб всі були в рівних умовах, щоб все було справедливо і чесно. Прозорість і розуміння доведених завдань знімає будь-яку проблему, яка зараз є.

Андрій Вадатурський підтримав Миколу Романчука, і акцентував увагу на тому, що їх депутатська група буде наполягати на тому, щоб Енергонагляд контролював і перевіряв всі плани економії електроенергії. «Ми будемо відстоювати цю позицію, оскільки я не хочу, щоб наша Миколаївська область страждала за будь-які інші регіони».

Також він підкреслив, що завтра буде проведено нараду під керівництвом головного інспектора України з енергонагляду Володимира Лушкина з представниками областей півдня України, як рівноцінних партнерів в енергетичній сфері, і Південної енергетичної системи для врегулювання питання відключень електроенергії.

Графік відключень від електроенергії можна переглянути тут

Всі новини →