Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Президія обласної ради визначила, які питання депутати розглянуть на черговій сесії

23/12/2014

Ряд кадрових питань розглянуть депутати обласної ради на черговій сесії, яка відбудеться у четвер, 25 грудня. Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання президії.

Так, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Маргарита Капуста представила президії на посаду керівника обласного бюро судово-медичної експертизи Ігоря Гриценко і на посаду головного лікаря Миколаївського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Оксану Черненко.

І якщо по цих кандидатах особливих питань у депутатів не виникло, то до претендента на посаду гендиректора КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» Олексія Мелашича злободенних питань було багато. Це і виплата заробітних плат, і дебіторські заборгованості, і борги з оплати за електроенергію і план розвитку підприємства з укомплектування штату новими фахівцями. Олексій Мелашич запевнив народних обранців, що деякі питання йому вдалося вирішити за час роботи в.о. гендиректора, найголовніший серед них  прийнятний механізм погашення заборгованостей по заробітній платі. На засіданні сесії він розповість більш докладно про виконану роботу і про те, як планується залучати інвесторів для розвитку миколаївського аеропорту.

Члени президії вислухали представників ТОВ «Віп-Трейдер», питання про дозвіл цієї фірми на користування надрами депутати розглянуть у четвер, але тільки за однієї умови, якщо будуть переглянуті Меморандуми про соціальне партнерство. Тим більше, що дозвіл видається на 20 років. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков акцентував увагу на важливості такої співпраці для створення комфортних умов життя жителям районів та сіл. Довгопристанський сільський голова Сергій Титаренко розповів, що з ТОВ «Віп-Трейдер» уклали договір соціального партнерства, і фірма активно вкладає кошти для розвитку соціальної сфери. «Вони не тільки гроші виділяють, але й допомагають дровами для афганців, учасників АТО, 35 тисяч гривень виділили на ремонт дороги»,  розповів сільський голова.

Деякі рішення зняли з розгляду депутатів, серед них і питання про надання в користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «СМГ Буг». Голова облдержадміністрації Вадим Меріков пояснив, чому він скористався своїм законним правом і відкликав рішення. «Я це зробив для того, щоб не допустити соціальної напруги, яку ми бачимо сьогодні в суспільстві. Крім того, я особисто зв'язався з власником і пояснив чому я так зробив. Я свідомо на це йду для того, щоб не активізувати конфліктні ситуації», – розповів він. А також звернувся до депутатів: «Зараз я звертаюся до вас  рішення потрібно приймати тоді, коли між двома сторонами буде розв'язано конфлікт. Я візьму на себе відповідальність, запрошу обидві сторони конфлікту, буду брати участь у переговорному процесі. Ми повинні прийняти рішення спокійно і в законодавчому порядку».

Крім того, голова облдержадміністрації закликав депутатів підтримати звернення на ім'я Президента України та Прем'єр-міністра України з проблеми відключення електроенергії в Миколаївській області. «Ми вже звернулися до профільного Міністерства і «Укренерго», я залучив до вирішення цієї проблеми народних депутатів. Але, на сьогоднішній день, проблема відключень дуже гостро стоїть в області, особливо в селах, де люди по 6-8 годин змушені перебувати без електрики». Депутати підтримали звернення, але до нього будуть внесені певні доповнення та пропозиції.

Всі новини →