Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївщина продовжує ліквідовувати наслідки снігових заметів: у Новому Бузі поповнення, а в Новій Одесі відновили рух

31/12/2014

На третю добу після снігової стихії в Миколаївській області складною залишається ситуація в Миколаївському та Березанському районах, в більшості ж районів ситуація стабільна.

Вже не першу добу у посиленому режимі працюють дорожні служби Березанського району та області, цілодобово слідкуючи за ситуацією на магістральних і внутрішніх автошляхах. Вдалось повністю розчистити від снігу дороги по напрямкам: «Березанка-Комісарівка», «Тузли-Рибаківка», «Березанка-Матіясове», «Березанка-Новоселівка», «Коблеве-Морське», бази відпочинку Коблевської зони. Активні роботи ведуться по напрямкам «Рибаківка-Лугове», «Березанка-Прогресівка». В Березанському районі для визволення людей зі снігового полону задіяні 18 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу. На даний час рятувальниками надано допомогу близько 150 постраждалим людям, витягнуто зі снігових переметів 50 одиниць автотранспорту. Цілодобово функціонують пункти обігріву в смт. Березанка (приміщення ЦРЛ) та с.Коблеве, де днями було розміщено 30 осіб. За інформацією районного відділення ПАТ «Миколаївобленерго», майже по всіх населених пунктах району налагоджено стабільне електропостачання, без світла залишається лише с.Червоноукраїнка, де наразі працює бригада електриків.

В Очаківському районі завдяки зусиллям працівників райавтодору на чолі з Романом Боровим, які дві доби без перерви проривали сніговий фронт, допомозі працівників рятувальної служби та технічній підтримці військових частин, 31 грудня вже майже всі основні шляхи сполучення між населеними пунктами стали прохідними. Районною владою 29 грудня була організована робота по розселенню людей, які потрапили у снігові замети до соціальних закладів. За словами заступника голови Очаківської райдержадміністрації Зої Шевельової, 117 чоловік було розміщено в школі. Дякуючи турботі директора Кам’янської ЗОШ Світлани Бойчук та технічним працівникам, люди отримали можливість і поїсти, і зігрітися, і влаштуватися в теплому приміщенні на відпочинок. 39 людей та кілька працівників рятувальної служби розмістилися на ніч в Кам’янській лікарні та в стаціонарі для людей похилого віку, де керівники та персонал також уважно віднеслись до людей, допомогли їм. Решту людей прихистили в кафе та небайдужі кам’янчани в приватних садибах. Серед вимушених гостей була і мама з тримісячною дитиною. Вже опівдня 30 грудня всі, хто вимушено зупинився в Кам’янці, вирушили додому.

В Миколаївському районі для ліквідації снігових заметів задіяні 9 одиниць техніки Варварівського ДЕУ ДП «Миколаївоблавтодор», 20 одиниць техніки суб’єктів господарювання. Завдяки спільній діяльності громади і важкої техніки вдалось забезпечити необхідними продуктами людей, які опинилися в снігових заторах, 183 автомобілі, 341 людину визволено із снігового полону.  

В Новоодеському районі майже повністю відновлено рух та налагоджено доставку усіх необхідних продуктів.

В Жовтневому районі 30 грудня силами 16 ДПРЧ було з с. М-Погорілове доставлено хворого громадянина до прийомного відділення лікарні № 3 м. Миколаїв з попереднім діагнозом переохолодження. А сьогодні, 31 грудня, надано допомогу  у вилученні зі снігового затору 1 вантажного автомобілю, 2 легкових на автодорозі М-14 «Одеса-Мелітополь». Зараз працівники МНС розчищають об’їзну дорогу на Київ.

В Первомайську, Вознесенську, Южноукраїнську та Очакові усі роботи із розчищення снігу та підвозу необхідних продуктів здійснюються без перебоїв, всі соціальні об’єкти повністю забезпеченні.

В місті Южноукраїнськ, у зв’язку з погодними умовами призупинено постачання хлібобулочних виробів таких виробників: ТД «Булкін» м.Одеса, ТзОВ «Одеська паляниця» м.Одеса. Проте потреби мешканців міста забезпечуються за рахунок безперебійного постачання хліба ТДВ «Вознесенський хлібозавод» та «Кавунівський хлібзавод» фізичної особи – підприємця Анварова В.Б. Сьогодні з відкриттям руху транспортних засобів по трасі «Ульянівка-Миколаїв» ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1», ТОВ «Терновський хлібозавод»  відновлюють постачання хліба до міста Южноукраїнськ. Торгівельна мережа міста забезпечена усіма основними групами продовольчих товарів. Комунальні служби розчищають сніг на дорогах загального користування, в повному обсязі розчищено внутрішньо будинкові, внуторішньоквартальні проїзди та тротуари міста, проїзди до дитячих дошкільних закладів.

Як повідомила начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста, всі заклади охорони здоров’я Миколаївської області працюють в штатному режимі. Медична допомога населенню надається в повному обсязі, всі машини швидкої допомоги знаходяться на лінії, працівники служби «103» працюють в посиленому режимі.

За останню добу, до лікувальних закладів звернулись 2 особи з переохолодженням та обмороженням (за період з 8 грудня поточного року – 32 особи), 1 особу госпіталізовано з травмами, пов’язаними з ожеледицею (за період з 8 грудня – 30 осіб), 58 осіб госпіталізовано в лікувальні заклади з травмами, пов’язаними з ожеледицею (за період з 29 грудня – 117 осіб).

Вчора об 11:00 медики Нового Бугу отримали виклик про породіллю, в якої на дитячому святі почались пологи. Не дивлячись на скрутні погодні умови, швидка оперативно змогла доставити породіллю до Новобузької центральної районної лікарні, і вже об 11:40 вона благополучно народила. Як повідомили лікарі, і мама і дитина почувають себе добре.

Як повідомили у департаменті освіти, науки та молоді облдержадміністрації, під час надзвичайної ситуації 29 грудня зафіксовано відключення електроенергії у Миколаївському професійному ліцеї, Володимирівській загальноосвітній школі-інтернаті Казанківського району вимкнення на 1 годину, у Шевченківській загальноосвітній школі-інтернаті – на 6 годин, у Єланецькому професійно-аграрному ліцеї зірвано декілька шиферин. У Миколаївській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №6 за допомогою МНС установлено генератор. За станом на 31 грудня у всіх закладах є тепло, світло, вода та організовано харчування.

В департаменті повідомляють, що інтернатних та професійно-технічних закладах проводяться зимові канікули з 29 грудня 2014 року по 11 січня 2015 року. Під  час канікул організовано роботу 43 позашкільних навчальних закладів та спортивних секцій. Тож організовано цілодобове чергування працівників для здійснення контролю за перебуванням дітей у навчальних закладах під час канікул та організації їх дозвілля

Із 30 професійно-технічних навчальних закладів у 8 в гуртожитках проживає 52 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із 22 інтернатних закладів у 17 проживає 440 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. У навчальних закладах організовано харчування та дозвілля дітей. При покращенні погодних умов у навчальних закладах заплановано екскурсії до Старофлотських казарм, художнього музею ім. Верещагіна.

Всі новини →