Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Розпочалася реєстрація абітурієнтів для участі у ЗНО

06/01/2015

З 5 січня для абітурієнтів розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2015 року. Реєстрації триватиме впродовж 7 тижнів і завершиться 20 лютого. Традиційно обов’язковим буде ЗНО з української мови та літератури, яке відбудеться 24 квітня. Результати цього тесту оголосять до 15 травня та зарахують як результат державної підсумкової атестації з цієї дисципліни. Ті абітурієнти, які не пройдуть пороговий бал з цього предмету – не зможуть стати студентами у 2015 році. Про це розповіла заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Майбутні абітурієнти матимуть можливість скласти не більше 4 тестів з переліку предметів ЗНО, до якого включено 12 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови. Тести з української мови і літератури та математики матимуть два рівня складності – базовий і поглиблений, обрати який слід буде під час реєстрації. Реєстрація проходить на сайті Українського центру оцінювання якості освіти http://testportal.gov.ua на сторінці «Реєстрація – 2015», де слід оформити реєстраційну картку. Передбачено, що до 1 квітня можна внести змін до реєстраційних даних перереєструвавшись, а у разі зміни рівня складності завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури та математики – до 6 березня.

Реєстрація осіб, які братимуть участь у ЗНО, відбуватиметься в 3 етапи: формування та оформлення реєстраційної картки, надсилання до регіонального центру оцінювання якості освіти реєстраційних документів, отримання від регіонального центру Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційних матеріалів.

Також вона наголосила, що участь у ЗНО можуть взяти і абітурієнти з окупованих територій, які приїхали до Миколаївської області:

– Перш за все, абітурієнтам з окупованих територій необхідно  мати документ про загальну середню освіту, отриманий в українських школах. Після чого вони реєструються на зовнішнє незалежне оцінювання. 24 квітня відбудеться загальне тестування з української мови, яке є обов’язковим для усіх випускників загальних середніх навчальних закладів, які бажають здобувати вищу освіту, – зазначила Оксана Янішевська.

В Миколаївській області за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання відповідає Одеський регіональний центр оцінювання якості освіти: 65114, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 26; телефон: (048) 784-69-95; e-mail: rc.odesa@testportal.com.ua; сайт: www.test-center.od.ua

Всі новини →