Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У 2015 році в обласному бюджеті вперше передбачена освітня субвенція у сумі 253, 8 млн. грн.

13/01/2015

У 2015 році до обласного бюджету з державного бюджету передбачено нові види трансфертів, зокрема освітня субвенція у сумі 253, 8 млн. грн., медична субвенція (514, 1 млн. грн.), субвенція на підготовку робітничих кадрів (201,3 млн. грн.) – про це депутатам – членам постійної комісії з питань культури, науки і освіти, сім’ї, молоді та спорту, розповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Вадим Іщенко. 

Представляючи депутатам проект обласного бюджету на 2015 рік, він, зокрема, звернув їхню увагу на наступне:

– У проекті обласного бюджету видатки на утримання установ освіти та проведення освітніх заходів, без видатків за рахунок власних надходжень бюджетних установ, передбачено у загальній сумі 569,9 млн.грн., у тому числі, департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації – 503,28 млн.грн., управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації – 25,1 млн.грн., охорони здоров’я облдержадміністрації – 31,17 млн.грн., облдержадміністрації на утримання центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій – 1,1 млн. грн., управлінню капітального будівництва облдержадміністрації – 9,27 млн.грн. За рахунок цих коштів планується утримувати 71 установу освіти.

– У загальній кількості установ враховано 6 закладів, які, відповідно до додатку 10 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", передані на утримання обласного бюджету з державного бюджету: Миколаївський державний будинок художньої творчості та 5 закладів професійно-технічної освіти (вище професійне училище № 21; вище професійне училище суднобудування м. Миколаєва; Новоодеський професійний аграрний ліцей; відокремлений підрозділ Київської державної академії водного транспорту імені Гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного "Миколаївське професійно-технічне училище "Морехідна школа"; відокремлений структурний підрозділ "Професійно-технічне училище № 4 Миколаївського комплексу Національного університету "Одеська юридична академія").

– Видатки загального фонду обласного бюджету на харчування учнів та вихованців в установах обласного підпорядкування заплановано в загальній сумі 63,7 млн.грн. 

 У загальній сумі видатків на медичне забезпечення враховано 1,4 млн.грн., у тому числі на вакцинацію проти грипу - 0,2 млн.грн. 

 На придбання путівок для оздоровлення дітей-сиріт у літній період, які навчаються в установах освіти обласного підпорядкування, передбачено 0,7 млн.грн. 

 Видатки на виплату стипендій студентам вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації передбачено відповідно до вимог чинного законодавства в обязі 17,4 млн.грн., учням професійно-технічних закладів – 37,0 млн.грн.

Всі новини →