Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: За економічною децентралізацією відбудеться і політична

13/01/2015

Сьогодні, 13 січня, голова облдержадміністарції Вадим Меріков взяв участь у селекторній нараді, яка пройшла під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Головна тема обговорення – послідовна реалізація децентралізації. За словами Арсенія Яценюка, тепер регіони мають право самостійно, не чекаючи прийняття центрального бюджету, приймати власні місцеві бюджети. І ефективність адміністрування та використання отриманих податків залежить виключно від роботи місцевої влади. Як зазначив Прем'єр-міністр, завдяки економічній децентралізації, передачі місцевим бюджетам низки податків і зборів, регіони отримали близько 40 млрд. гривень.

Члени Кабінету Міністрів здійснюватимуть поїздки в регіони, «щоб доводити необхідність якомога швидшого виконання всіх ухвалених законів, якщо щось треба буде змінити в законах в процесі їх виконання, Уряд невідкладно внесе відповідні зміни до Парламенту після консультацій і робочих поїздок членів Кабінету Міністрів України по всіх регіонах»,  повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Вадим Меріков, кажучи про ефективність процесів децентралізації, зазначив, що найближчим часом відбуться сесії в усіх місцевих радах та будуть прийняті бюджети на 2015 рік. «Сьогодні дуже важливо як депутатам, так і чиновникам вивчити і зрозуміти податковий та бюджетний кодекси. Це і є економічна децентралізація, за якою відбудеться політична. У нас поліпшення помітні і в обласному, і в місцевих бюджетах», – зазначив Вадим Меріков.

Всі новини →