Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська: В серцях багатьох людей народилося усвідомлення власної ідентифікації з Україною

16/01/2015

15 січня заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська зустрілась із спостерігачами спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ Марком Фумагаллі та Ендрю Оффенбахером. Спеціалісти поцікавились загальним політичним кліматом Миколаївської області.

Оксана Янішевська зазначила, що поширення сепаратизму у нашому регіоні не допустили. Люди усвідомлюють ціну незалежності та миру у країні.

- В серцях  багатьох людей народилося усвідомлення власної ідентифікації з Україною. Адже, за останній рік країна змінилася - народилося громадянське суспільство. Люди усвідомили, що для них є Батьківщина. Це те, що залишиться назавжди, - зазначила Оксана Янішевська.

Окрім цього, спостерігачі поцікавилися і питанням стосовно допомоги бійцям, які повернулись із зони проведення АТО. Оксана Янішевська розповіла, що велику роль відіграє волонтерських рух, який надає неоціненну підтримку військовослужбовцям.

- На  превеликий жаль, Миколаївська область посідає друге місце серед областей України по кількості загиблих у зоні проведення АТО. Ми втратили 68 бійців – патріотів, які віддали своє життя за Україну. Ми робимо усе, аби надати допомогу родинам загиблих хлопців, а також тим, хто повертається із зони АТО. Облдержадміністрація виступила ініціатором створення реабілітаційного центру на базі обласного шпиталю інвалідів війни, - підкреслила Оксана Янішевска.

Вона розповіла, що зараз триває підготовка юридичної бази, а вже впродовж місяця він розпочне свою роботу.

Співпраця з представниками ОБСЄ триватиме і в майбутньому.

Всі новини →