Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков: в Миколаївській області створена «гаряча лінія» з питань мобілізації

21/01/2015

Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков розповів в ефірі передачі «Діалог» на телеканалі «Март». За його словами, в області військкоматами разом з головами РДА перевіряються списки людей. «Вони працюють і з великими підприємствами, з центрами зайнятості, для того, щоб визначити список людей, які зможуть пройти медкомісію, щоб не виходило так, що у нас з 200 осіб, які пройшли медкомісію, всього лише 10 боєздатних, готових служити в нашій армії», – зазначив він.

Вадим Меріков впевнений, що такі ситуації виникають через факти корупції. «Тому сьогодні мною прийнято рішення і створена комісія при обладміністрації, під моїм керівництвом, до якої увійдуть чиновники, представники громадських організацій, депутати Верховної Ради, які будуть контролювати проходження комісій при військкоматах. Тому що медичні комісії складаються з цивільних медиків, які покликані на роботу у військкомати. Відповідно, ми також повинні контролювати, щоб не були порушені права наших громадян, і не порушувався Закон України «Про часткову мобілізацію», – розповів він.

За словами Вадима Мерікова, в роботі комісії братимуть участь представники СБУ, МВС, управління охорони здоров'я та інших структурних підрозділів ОДА.

«Також створена цілодобова «гаряча лінія» (0512) 37-40-51, яка працюватиме безпосередньо з комісією. Це дуже важливо, я не знаю, чи створюються такі комісії в інших областях, але ми будемо реагувати на всі заяви громадян про мобілізацію, особливо проблемні».

За словами керівника області, з 20 січня вже почали розсилатися повістки, і він зазначив, що 50% миколаївських воєнкомів «пройшли через зону бойових дій, самі перебували на території, де зараз йде війна, і будуть підходити до мобілізації відповідально».

Вадим Меріков акцентував увагу, що Президент України взяв на особистий контроль дотримання під час мобілізації принципу соціальної справедливості. Зі свого боку Вадим Меріков контролюватиме, «щоб у нас в армію призивалися жителі не тільки районів та сіл, а й бізнесмени і депутати місцевих рад, які також повинні захищати нашу Батьківщину».

Вже є заяви від деяких чиновників, які готові стати добровольцями. «Насправді Миколаївська область по першим 2-3 етапам виконала план мобілізації на 100%. Значна кількість була добровольців, серед яких є журналісти. Я особисто знаю, ціную і поважаю їх за героїзм». 

Всі новини →