Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков на закритій зустрічі з народними депутатами обговорив питання мобілізації

21/01/2015

Народні депутати від Миколаївщини підтримали ініціативу голови облдержадміністрації Вадима Мерікова про створення комісії, яка контролюватиме хід четвертої хвилі часткової мобілізації в області. Про це стало відомо сьогодні, 21 січня, під час закритої робочої зустрічі.

«Як Ви знаєте, з 20 січня в Україні розпочалася четверта хвиля мобілізації. Вчора була створена комісія при обласній адміністрації, до якої увійшли медики, представники правоохоронних органів, військкоматів. Я звертаюся і до вас, як народних депутататів України, і закликаю депутатів обласної ради долучитися до роботи цієї комісії. Ми створюємо комісію для того, щоб оперативно реагувати на проблемні питання, які виникають у містах і районах по мобілізації. Щоб не допустити порушень прав людини та Закону України «Про часткову мобілізацію», – зазначив Вадим Меріков.

Керівник області перерахував всі категорії громадян, яких не торкнеться мобілізація і акцентував увагу, що саме категорія «не придатний за станом здоров'я», викликає багато питань. «Коли з 200 військовозобов'язаних, які проходять комісію, тільки 10 придатні для служби, виникає питання про можливу корупцію в цих комісіях. Вже є заяви і повідомлення в соціальних мережах від миколаївців і жителів області про порушення законодавства. Тому ми повинні разом з вами не тільки контролювати це соціально важливе питання, але і виявляти факти корупційних схем», – сказав Вадим Меріков.

Всі депутати підтримали рішення про створення такої комісії, зазначивши, що також чули про корупцію під час проходження мобілізованими медкомісій. Так, Тарас Кремінь зазначив, що «корупція можлива не тільки в сфері охорони здоров'я, а й освіти, і в системі збройних сил. Якщо заступники Міністрів мають «липові» довідки учасників АТО, я не виключаю того, що і у нас є чиновники місцевого рівня, які мають аналогічні довідки».

У свою чергу, Ігор Бриченко впевнений, що потрібно підтримати аграріїв, не призивати механізаторів під час посівних та збору врожаю. Він зазначив, що неодноразово був у зоні проведення АТО, куди завозив гуманітарний вантаж і провідував наших військовослужбовців. «Хочу відзначити, що зараз побачили зовсім іншу армію, всі хлопці забезпечені засобами захисту, взуті, одягнені, нагодовані».

Вадим Меріков подякував народним обранцям за підтримку.

Всі новини →