Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська перевірила, в яких умовах живуть вимушені переселенці

27/01/2015

Сьогодні, 27 січня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська ознайомилася з умовами проживання вимушених переселенців, які перебувають у Миколаївському геріатричному пансіонаті. Цей заклад прийняв 33 особи, 16 з яких – діти. Тут  знайшли притулок, переважно,  жінки із малечею,  які приїхали до нашої області зі сходу країни.

Оксана Янішевська оглянула побут та поспілкувалася із вимушеними переселенцями. Люди розповідали, що в закладі створені  усі належні умови для проживання: у кімнатах тепло та затишно, проблеми із харчуванням немає.

– За останні дні в Миколаївській області збільшилась чисельність переміщених осіб, на сьогоднішній день прибуло 7 тисяч 590 осіб. Що ж стосується цього соціального закладу, то зазначу, що всіх дітей, в тому числі і дітей з особливими потребами, вдалося влаштувати до навчальних закладів. Я намагаюся особисто перевіряти,  в яких умовах живуть переміщені особи у соціальних закладах. Тим більше у нас в області не так багато таких закладів, де тимчасово живуть переселенці. Адже найчастіше, люди облаштувалися у родичів, знайомих в приватному секторі по всій області, –  зазначила Оксана Янішевська.

Окрім цього, Оксана Янішевська ознайомилася і з побутом літніх людей, які безпосередньо перебувають в геріатричному пансіонаті. Наразі, у закладі мешкає 124 особи. Вона поспілкувалася з підопічними та з персоналом закладу.

 

Всі новини →